Ga naar hoofdinhoud

Spar vergroot centraal magazijn met meters en slimme techniek


Spar heeft zijn centrale magazijn in Wels (Oostenrijk) andermaal uitgebreid. De jongste expansie zorgt voor de automatische handling van duizenden extra eenheden.

Supermarktketen Spar, dat ook fors inzet op robots, heeft zijn centrale distributiecentrum in het Oostenrijkse Wels weer onder handen genomen. De vierde uitbreiding, uitgevoerd door Witron (die ook het nieuwe dc van Pus in Oss heeft geautomatiseerd),  zorgt voor meer vierkante meters en efficiency.

COM

Naast 20.000 extra vierkante meters wordt het warehouse voorzien van extra slimme technieken.  Een centraal onderdeel van ‘bouwfase 4’ is – net als in bouwfase 3 – het volautomatische opslag- en orderverzamelingssysteem OPM (Order Picking Machinery). Door de ingebruikname van nog eens zestien Case Order Machines (in totaal nu 24 COM’s) kunnen per dag in twee ploegendiensten maximaal 140.000 handelseenheden extra op filiaalniveau worden verzameld op rolcontainers. Daarmee komt het totaal nu op 340.000 handelseenheden in twee ploegendiensten.

32 magazijnkranen

Ook nieuw is een automatisch traymagazijn met 32 magazijnkranen (in totaal 48) en 293.000 trayplaatsen (in totaal 450.000) en een hoogbouwmagazijn met acht magazijnkranen (in totaal 24) dat plaats biedt aan 31.200 pallets (in totaal 73.000), zeven depalletiseermachines (in totaal 10) en drie foliewikkelaars (in totaal 5).

Automatisch buffermagazijn

Verder is er een automatisch buffermagazijn voor lege verpakkingen met 4 magazijnkranen voor maximaal 8600 rolcontainers geïntegreerd. Dit garandeert dat er in de logistieke cyclus van het ZLW altijd een optimaal aantal rolcontainers aanwezig is.

Cijfers centraal dc

Hierdoor kan Spar nog eens 140.000 extra handelseenheden in een 2-ploegendienst verzamelen. De totale oppervlakte van het centrale dc meet nu 50.000 m2 voorziet het ZLW 1500 markten in heel Oostenrijk en de buitenlandse SPAR-dochters van ruim 18.000 verschillende artikelen uit het droge assortiment. Met het oog op de toekomst is het distributiecentrum ontworpen voor de verwerking van 340.000 pickeenheden per dag in een 2-ploegendienst en kunnen er op piekdagen maximaal 500.000 pickeenheden in een 3-ploegendienst worden verwerkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven