Mercadona bouwt geautomatiseerd vrieshuis voor 200 winkels • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Mercadona bouwt geautomatiseerd vrieshuis voor 200 winkels


De supermarktketen Mercadona, actief in Spanje en Portugal, bouwt een geautomatiseerd vrieshuis in Valencia is samenwerking met Witron. Het nieuwe warehouse gaat bijna 200 Mercadona-winkels bevoorraden.

Levensmiddelenhandel Mercadona heeft Witron, die onder meer het distributiecentrum van Hoogvliet vergaand heeft geautomatiseerd, opdracht gegeven voor de planning en realisatie van een nieuw logistiek centrum voor diepvriesproducten. Mercadona zweert al jaren bij warehouse systemen van Witron.

Automatiseringssystemen

Het warehouse komt in  Parc Sagunt in Valencia. Het sterk geautomatiseerde systeem zal in de toekomst bijna 200 Mercadona-winkels bevoorraden met een assortiment van meer dan 650 diepvriesproducten, meldt Logistik Heute.

Hart van de operatie zijn de “OPM” en “PSSM” oplossingen in een omgevingstemperatuur van min 23° C. Op een piekdag worden tot 58.000 winkeleenheden volledig automatisch en winkelklaar op pallets verzameld – het merendeel door zes “COM” machines.

Ook komt er een automatisch palletmagazijn met vier gangen en 5.980 opslagplaatsen en een traymagazijn met twaalf gangen en 63.000 opslagplaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven