Ga naar hoofdinhoud

Spaanse supermarktketen opent zesde volautomatische distributiecentrum


Mercadona opent zijn zesde volledig geautomatiseerde distributiecentrum voor diepvriesproducten in Spanje. Het warehouse van de supermarktketen zal begin 2021 in gebruik worden genomen in Guadix in de provincie Granada in het zuiden van het land.

Het dc zal 224 winkels van Mercadona gaan bevoorraden. Het pand van 17.600 vierkante meter wordt uitgerust met onder meer een systeem dat iedere dag bij een temperatuur van 23 graden onder nul 46.000 dozen uit een assortiment van 550 items verzamelt. Vervolgens worden deze dozen op pallets gezet.

Witron

Er zal verder een palletmagazijn van vijf gangen aanwezig zijn, met 7.000 palletlocaties en meer dan 60.000 traylocaties. Het pand wordt gebouwd en ingericht door systeemleverancier Witron.

Witron werkt al sinds 2004 samen met Mercadona en bouwde voor de supermarkt ook al de distributiecentra voor droge, bederfelijke en bevroren goederen in Barcelona, Villadangos del Páramo, Ciempozuelos, Ribarroja en Vitoria.

Samenwerken met Warehouse Totaal?

Warehouse Totaal is hét vakblad voor de interne logistiek. De redactie biedt volop mogelijkheden om samen te werken, zowel online als in print. In de rubriek ‘Best Practice’ staat een techniek of werkmethode centraal, terwijl nieuwe en innovatieve producten een plekje krijgen in ‘Product Spotlight’. Het is ook mogelijk om zelf een blog aan te leveren voor onze rubriek ‘Expertblogs’. Benieuwd naar de mogelijkheden? Mail dan naar d.hurkmans@eisma.nl  


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven