Ga naar hoofdinhoud

Leveranciers magazijndrones bundelen krachten


Twee startups die drones produceren voor het tellen van magazijnvoorraden hebben hun krachten gebundeld.

Het tellen van voorraad met drones. In Europa gebeurt het al op diverse plekken, onder meer door Ikea. Logistieke dienstverlener Kuehne+Nagel telt voorraad met drones al sinds 2019.

In Amerika ook en om de markt te versnellen, fuseren de twee start ups Gather AI en Ware. De laatstgenoemde is overgenomen door Gather.

Marktleider voorraad tellen drone

Met deze overname beweert Gather AI marktleider te zijn geworden met 25 klanten, meer dan welk ander bedrijf voor autonoom voorraadbeheer dan ook. Hoewel de voorwaarden van de deal niet bekend zijn gemaakt, hebben de bedrijven aangekondigd dat Ware nu zal opereren onder de gecombineerde naam, het merk en de website van Gather AI.

Autonome drones

Gather AI ontwikkelt software op basis van kunstmatige intelligentie (AI) waarmee drones autonoom door magazijnen kunnen vliegen en foto’s kunnen maken van voorraden die zijn opgeslagen op palletlocaties. Het platform leest barcodes, tekst en andere informatie in de beelden en vergelijkt deze automatisch met wat er in het warehouse management systeem (WMS) staat.

Magazijnbeheerders kunnen vervolgens in realtime de inventarisgegevens bekijken via een webdashboard. Volgens het bedrijf hebben klanten minder personeel nodig om voorraden te tellen, kunnen ze zoekgeraakte voorraden sneller vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven