Ga naar hoofdinhoud

Ikea telt voorraad met drones


Ikea maakt werk van drones in zijn magazijnen. De primeur voor het vliegensvlug tellen van voorraad in de Benelux is voor Ikea in Gent.

Drones in de logistiek. Steeds meer toonaangevende bedrijven zetten vliegende robots in. Ook op het gebied van voorraad tellen; denk aan Kuehne+Nagel die de techniek al sinds 2019 inzet. In samenwerking met technisch innovator Verity implementeert DSV een autonoom dronesysteem in verschillende van haar warehouses om de voorraden te beheren en optimaliseren.

Ikea, dat winkels ombouwt tot fulfilmentcentra, heeft de techniek ook omarmd. Het magazijn van Ikea Gent heeft de primeur in de Benelux. Zes drones zoeven ‘s nachts automatisch door het magazijn om de voorraad te inspecteren. Uitrol van drones in andere vestigingen zit in de pijplijn.

Dertig landen in 2022

De eerste drone kwam er in 2019 in Thailand op initiatief van en personeelslid. Het eerste officiële proefproject was in 2019 in Zwitserland. Al snel volgden winkels in Zweden, Italië en Duitsland. In 2022 wordt het systeem uitgerold in nog 30 winkels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven