Ga naar hoofdinhoud

8 drones tellen complete voorraad van Kuehne + Nagel


Logistiek dienstverlener Kuehne + Nagel heeft zijn complete voorraad in een distributiecentrum in Moskou laten tellen door drones. Binnen 12 uur waren de 8 onbemande vliegtuigjes door 35.000 palletplaatsen heen.

De drones van UVL Robotics beschikken allemaal over onder meer meerdere rotoren, een scansysteem voor barcodes, een high res-camera, sensoren en een positioneringssysteem.

“Het gebruik van magazijndrones vermindert de duur van het in kaart brengen van de inventaris”, zegt Evgeni Grankin, de CEO van de start-up UVL Robotics, tegen Logirus

Bekijk hier een video van UVL Robotics.

Drones tellen twee keer zo snel

Grankin: “Het is nu niet meer nodig om de operatie een paar dagen stil te leggen om een groot aantal magazijnmedewerkers in te zetten om de voorraad te tellen. Bovendien leiden drones tot een kleiner foutpercentage. De kosten worden dus geminimaliseerd.”

Op de Logistica stond het thema ‘Smart Warehousing’ centraal.

Steeds meer klanten

UVL Robotics presenteerde zijn drones in september nog op de vakbeurs CeMAT in Moskou. Naast Kuehne + Nagel behoren ook bedrijven als PepsiCo, HAVI Logistics, Sintec, Oriflame en EFKO tot het klantenbestand van UVL Robotics. 

Ook L’Oréal heeft de drones ontdekt. In het dc in Vichy, in het midden van Frankrijk, wordt de voorraad geteld door drones van Eyesee.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven