GXO vermindert pickfouten met '75%' dankzij kunstmatige intelligentie tool • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

GXO vermindert pickfouten met ‘75%’ dankzij kunstmatige intelligentie tool


Kunstmatige intelligentie die het aantal pickfouten reduceert met 75%. GXO en Körber claiomen dit succes. Ze hebben samen een tool ontwikkeld.

Körber, dat vorige maand de krachten bundelde met Attabotics heeft nu de krachten gebundeld met GXO Logistics. De twee bedrijven hebben Operator Eye  ontwikkeld: een op AI gebaseerde oplossing die foutpatronen opspoort en autonoom uitvaltijd minimaliseert en menselijke tussenkomst in het pickproces.

Realtime

Operator Eye maakt gebruik van een camerasysteem om tijdens het picken continu in realtime fouten vast te leggen en creëert algoritmen om de acties van de operator te leren. Het past deze lessen vervolgens toe om problemen te detecteren, de bediening aan te passen en beslissingen te nemen over wanneer te stoppen of door te gaan, net als een autonome auto.

Layer picking en palletkranen

Hoewel Operator Eye is ontwikkeld voor de layer picker, kan het ook worden ingebouwd in alle machines die operators moeten resetten na een visuele controle, bijvoorbeeld palletkranen, waar losse plastic folie vaak voor stilstand zorgt.

Lees ook
Knapp wil robots nog slimmer maken met kunstmatige intelligentie van Covariant

Gavin Williams, GXO Managing Director, VK en Ierland, zei: “We waren verheugd om met Körber samen te werken om Operator Eye te ontwikkelen, wat een ander voorbeeld is van onze toewijding om innovatieve technologie te gebruiken om het magazijn veiliger, efficiënter en productiever te maken voor onze klanten.

GXO, dat robots heeft omarmd in zijn warehouses, gebruikt ook het data-capture-element van Operator Eye om de activiteiten en diensten aan klanten te onderzoeken en te verbeteren, bijvoorbeeld door problematische pakketontwerpen te identificeren en leveranciers te helpen deze te herzien voor een snellere afhandeling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven