Edeka bouwt groot en geautomatiseerd distributiecentrum met opnieuw Witron technologie • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Edeka bouwt groot en geautomatiseerd distributiecentrum met opnieuw Witron technologie


Edeka bouwt een nieuw geautomatiseerd distributiecentrum. De geautomatisdeerde systemen en mensen kunnen per dag 583.000 dozen picken.


Edeka blijft bouwen en automatiseren. Het nieuwe distributiecentrum van Eedka vertrouwt op de systemen van Witron, veelal dezelfde techniek die ook Jumbo gebruikt in zijn dc. Ook het distributiecentrum van Hoogvliet in Bleiswijk is uitgerust met soortgelijke material handling systemen.

Pickcapaciteit distributiecentrum

Edeka bouwt in het Duitse Marktredwitz een dc van circa 100.000 vierkante meter groot. Het dc krijgt een maximale pickprestatie van 583.000 dozen per dag. Verspreid over alle logistieke gebieden zijn 66.000 voorraadlocaties voor pallets, 730.000 voorraadlocaties voor bakken en trays en 139 stapelkranen met elkaar verbonden door een efficiënte materiaalstroom – intelligent gecontroleerd door geavanceerde logistieke en IT-systemen.

Het distributiecentrum voorziet zo’n 900 winkels in delen van Franken, Oberpfalz, Saksen en Thüringen van bijna 28.000 verschillende producten uit het assortiment droge artikelen, fruit, groenten, delicatessen, diepvriesproducten en bloemen.

Hoge mate van automatisering voor fruit en groenten

Het logistieke middelpunt van het gebied voor groenten en fruit is het intelligente en modulaire Automated Tote System (ATS) met negen stapelkranen en 42.500 voorraadlocaties voor bakken. Er worden ook plastic bakken van 600 x 400 and 400 x 300 mm gebruikt. Met het ATS worden bakken (stapels) die door de leverancier al met goederen zijn gevuld volautomatisch ontvangen, ontstapeld, gebufferd, gepickt, op een verzendeenheid gestapeld conform de eisen van de klant of winkel, en klaargezet voor verzending.

COM-machines

Meer dan 3500 verschillende delicatessenartikelen zoals kant-en-klaarmaaltijden, salademenu’s of gemaksproducten worden door de OPM-technologie van WITRON met zes COM-machines op pallets of rolcontainers gepickt bij een temperatuur van +4 graden Celsius / +6 graden Celsius, op een winkelvriendelijke manier en zonder dat personeel nodig is.

Car Picking System

Ook het semi-automatische CPS-systeem (Car Picking System) wordt in dit assortimentsgebied gebruikt. Met CPS worden de benodigde producten door stapelkranen in het pickfront gezet en dan door de logistiek medewerkers op de ladingdragers gestapeld door middel van pick-by-voice-technologie, met een optimale route en op een winkelvriendelijke manier.

Modulemix

Het assortiment droge artikelen is de categorie met de hoogste doorvoer, hier wordt 65% van alle picks verwerkt. Ook hier hanteren volledig of semi-geautomatiseerde systemen de verwerking van dozen, het picken van afzonderlijke artikelen en het winkelvriendelijk consolideren van displaypallets met maximale efficiëntie.

OPM

De implementatie omvat een OPM-systeem met 18 COM-machines, een All-in-One Order Fulfillment-systeem (AIO) met 20 ergonomische piece picking-werkplekken, een Car Picking System (CPS) voor het semi-automatisch picken van zware en bulkproducten en een Display Pallet Picking System (DPP), dat bestellingen van klanten consolideert en dat bestaat uit verschillende halve en kwart pallets in een apart hoogbouwmagazijn, conform de eisen van klanten.

Volautomatische verzendbuffer

Alle bestellingen van droge artikelen worden geconsolideerd door een volautomatische verzendbuffer die, naast pallets en rolcontainers voor het assortiment droge artikelen, ook diepvriescontainers aan het inladende personeel ter beschikking stelt, precies op tijd voor bezorging via transportbanen voor zware lading en gesorteerd op basis van route en afleverlocaties.

Pick-by-voice

Het distributiecentrum in Marktredwitz slaat bloemen en diepvriesproducten op en pickt ze met een pick-by-voice-systeem dat wordt gecontroleerd door een WITRON WMS. Het picken van diepvriesproducten gebeurt bij -18 graden Celsius of -22 graden Celsius, rechtstreeks in diepvriescontainers.

Het dc moet in 2024 operationeel zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven