DHL zet fors in op autonome heftrucks wereldwijd • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

DHL zet fors in op autonome heftrucks wereldwijd


DHL Supply Chain maakt werk van de inzet van autonome vorkheftrucks en palletmovers.

Tegen 2030 zal 30 procent van de wereldwijde vloot heftrucks en palletmovers in distributie- en sorteercentra gerobotiseerd zijn. Dat stelt Markus Voss, global CIO & COO bij DHL Supply Chain.

De implementatie maakt deel uit van de Accelerated Digitalization-agenda van DHL Supply Chain, een strategie voor het commercialiseren en opschalen van innovatieve oplossingen en nieuwe technologieën. DHL investeert momenteel in zijn site in Beringe al volop in robotisering.

Voss: “Een van de belangrijkste voordelen van deze indoor transportrobots is dat ze onmiddellijke voordelen toevoegen aan onze activiteiten en in theorie kunnen worden ingezet bij al onze pallethandlingactiviteiten.”

Robots efficiënter en veiliger

DHL denkt door robotisering sneller en efficiënter te kunnen werken en de inzet van mensen te verbeteren, niet onbelangrijk nu personeelstekort steeds nijpender wordt, Autonome vorkheftrucks nemen het picken, opslaan en aanvullen van volle pallets in magazijnen over, waardoor het aantal handmatige pallettransfers wordt verminderd zonder dat er significante wijzigingen in de magazijninfrastructuur nodig zijn.
Dergelijke vorkheftrucks kunnen gemakkelijk de hoogste magazijnstellingen van DHL bereiken op een hoogte van meer dan 10 meter en kunnen alle soorten pallets, stellages en andere opslagapparatuur voor eenheidsladingen aan, aldus Voss.

Lees ook
Personeel- en ruimtetekort?  Dan is deze reuze shuttle robot de oplossing


Met een 24/7 operatie berekent DHL dat een vloot van slechts een dozijn autonome vorkheftrucks meer dan een miljoen pallets per jaar kan verwerken in slechts één faciliteit. Ander voordeel van robotisering volgens Voss is verbetering van de efficiëntie en de veiligheid op de werkplek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven