DHL automatiseert logistiek veilingplatform met Autostore • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

DHL automatiseert logistiek veilingplatform met Autostore

AutoStore RedLine.

DHL Supply Chain heeft AutoStore geïnstalleerd voor het veilingplatform 1-2-3 tv.

DHL maakt werk van robotisering en automatisering. Zo nam het recent nog robot Stretch in gebruik in de Verenigde Staten.

Dichterbij huis in thuisland Duitsland, heeft het gekozen voor de bewezen techniek van Autostore, een techniek waar DSV vol op inzet in zijn dc’s.

Robotisering troef

DHL Supply Chain implementeerde een volledig geautomatiseerd AutoStore logistiek systeem voor het omnichannel veilingplatform 1-2-3.tv in zijn dc in Braunschweig. De robotisering past in de automatiseringsdrang van het platform van zijn supply chains en magazijnlogistiek. Ook DHL zet vol in op automatisering en robotisering van zijn warehouse operaties.

Element Logic

De AutoStore-oplossing van leverancier Element Logic, die de mondiale rechten voor Autostore heeft verworven, bestaat uit een aluminium frame waarin de huidige voorraad is gestapeld en opgeslagen in meer dan 40.000 kunststof containers op 16 niveaus. De bovenste verdieping dient als route voor de robots, waarvan er 26 in gebruik zijn in het 1-2-3.tv magazijn in Braunschweig,

Eberhard Kuom, Executive Vice President Finance and Operations bij 1-2-3.tv. “Ons bedrijf heeft in het verleden al zwaar geïnvesteerd in lean processen en duurzame automatisering. Met AutoStore bouwen we voort op de sterke groei van de afgelopen jaren, optimaliseren we onze logistieke processen op lange termijn en zijn we daarmee bij uitstek toegerust voor toekomstige groei.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven