Ga naar hoofdinhoud

Big in Japan: Locus Robotics geland in het land van de rijzende zon


Locus Robotics heeft zijn eerste deal gesloten in Japan gesloten. DesignFuture Japan, de Japanse tak van Material Bank maakt gebruik van robots van Locus Robotics.

Locus Robotics heeft grote groeiplannen in Europa, maar heeft ook zijn zinnen gezet op het verre oosten. De robots van Locus Robotics, dat recent nog een deal sloot met Fiege, zijn sinds kort ook actief bij  ’s werelds grootste marktplaats voor het verzamelen en verzenden van materiaalmonsters. Material Bank gaat de robots inzetten in het distributiemagazijn.

Locus Robotics VS

Tsuyoshi Nakazawa, ceo van DesignFuture Japan. “Wij geloven dat hoe snel we monsters kunnen leveren ook belangrijk is voor het oplossen van problemen in de industrie. Locus Robotics, dat een sterk partnerschap heeft opgebouwd met Material Bank in de Verenigde Staten, ondersteunt de snelle en efficiënte logistiek die dit mogelijk maakt. We zijn erg blij dat we in samenwerking met dit bedrijf dit demonstratieproject in Japan kunnen starten.”

Material bank gaat 25 Locus AMR’s inzetten in het distributiecentrum in Ichikawa City. Ze moeten zorgen voor een hoge productiviteit in de logistiek en orderverwerking.  Dit is de eerste toepassing voor Locus op de Japanse markt en het derde land in de APAC-regio na recente toepassingen in Singapore en Australië.

Locus Robotics exploiteert momenteel meer dan 10.000 AMR’s op meer dan 250 locaties in de Verenigde Staten, Europa en Azië. Naast Material Bank behoren DHL Supply Chain, Geodis dat duizend robots heeft besteld, Radial, Ryder eCommerce en VF Corporation tot de wereldwijde klanten van Locus. In 2022 bereikte het bedrijf de eerste mijlpaal in de sector: meer dan 1,3 miljard gepickte eenheden. Locus verzamelt wereldwijd gemiddeld meer dan drie miljoen eenheden per dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven