Grote fashion retailer gaat orderpicken met honderd Locus cobots • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Grote fashion retailer gaat orderpicken met honderd Locus cobots


Fashion retailer CBR, bekend van de merken als Street One en Cecil gaat orderpicken met mens en robot samen. Honderd cobots worden binnenkort geïmplementeerd in het warehouse.

CBR fashion group, bekend van de merken Cecil en Street One kiest voor de combinatie mens en robots. In samenwerking met Fiege, die de logistiek verzorgt voor het bedrijf en al jaren ervaring heeft met cobots, worden honderd Locus robots van Locus Robotics ingezet, dat grote groeiplannen heeft voor Europa.

Picktoren met cobots

Concreet moet tegen de zomer van 2023 een nieuwe picktoren worden gebouwd met in eerste instantie 100 mobiele autonome robots. De oplossing is bedoeld om de CBR Fashion Group te ondersteunen bij het orderpicken en de doorlooptijden verkorten.

Schaalbaar systeem

“Om onze prestaties te verbeteren met het oog op de toenemende ordervolumes, moesten we de processen en structuren optimaliseren, waarvan sommige historisch gegroeid zijn. Door collaboratieve robots te gebruiken, creëren we nu een schaalbaar picksysteem dat perfect voldoet aan de individuele eisen van onze klanten”, zegt Stephan Wittenbrink, Managing Director van de business unit Fashion & Lifestyle bij Fiege.

170 cobots gepland

Fiege bouwt momenteel een rekkensysteem van vier verdiepingen in het multi-user center in Burgwedel. Op een vloeroppervlak van 6.000 vierkante meter levert dit bijna 150.000 opslagruimtes op. Vanaf volgend jaar augustus zullen daar in eerste instantie 100 AMR worden gebruikt, naar verwachting zal dit aantal tegen 2027 stijgen tot bijna 170 robots.

Ulrich Geislinger, manager van de Fiege-vestiging in Burgwedel: “Dankzij de multi-bot-aanpak verwachten we een productiviteitswinst van meer dan 30 procent in het pickproces en aanzienlijk lagere kosten per eenheid, waar onze klant natuurlijk ook van profiteert.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven