Ga naar hoofdinhoud

Nu te beluisteren in de WT Podcast: manager kan veiligheid maken of breken


“De manager is de spin in het web die veiligheidsmaatregelen kan maken of breken”, zegt Jelle de Vries, universitair docent aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. De Vries deed volop onderzoek naar de de rol van de warehousemanager als het gaat om de veiligheid in het magazijn. 

In de eerste aflevering van onze speciale podcastserie over veilig werken in het magazijn praten we met De Vries en Jan Hommes, directeur van BMWT, over de impact die de warehousemanager kan hebben op de veiligheid.

In de studio van Warehouse Totaal praten we over het prijswinnende proefschrift van De Vries, wat leiderschap eigenlijk inhoudt, hoe we de leiderschapskwaliteiten van een warehousemanager kunnen meten en hoe diezelfde warehousemanager op de beste manier het voortouw kan nemen om de veiligheid te verbeteren. 

Geef het goede voorbeeld

Eén aspect dat aan bod komt is: geef het goede voorbeeld. “Als de leider zelf zonder een veiligheidsgordel in een heftruck stapt, dan zijn zijn instructies aan het personeel eigenlijk niet meer serieus te nemen”, aldus De Vries.

De 3 tips van Jan Hommes 

Traditiegetrouw sluiten we iedere aflevering in deze serie af met de 3 tips van Jan Hommes. Als voorproefje zijn deze tips hieronder alvast te beluisteren: 

WT PODCAST gratis in Soundcloud en Spotify

De podcastserie over veilig werken in de logistiek is beluisteren via Spotify en Soundcloud (en dus ook via deze apps op je telefoon). Klik in deze podcastkanalen op ‘volgen’, want zo zie je de nieuwe aflevering van de WT PODCAST meteen bovenaan. De volgende 3 afleveringen verschijnen op respectievelijk 28 juni, 12 juli en 26 juli. Hieronder is de meest recente aflevering te beluisteren:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven