Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe podcastserie: 4 gesprekken over veilig werken in het magazijn


Warehouse Totaal heeft iets nieuws: de redactie lanceert een speciale podcastserie over veilig werken in het magazijn. 

Vier afleveringen

In een reeks van vier afleveringen van de WT PODCAST komen vier pijlers aan bod: mens & leiderschap, materieel, cultuur en omgeving & gedrag. 

Martijn Reintjes, hoofdredacteur Warehouse Totaal: “Veiligheid is het fundament onder elk magazijn of distributiecentrum. Veiligheid gaat veel verder dan deugdelijk materieel en signaleringsborden. Je kan nog zoveel voorzorgsmaatregelen treffen; als een veiligheidscultuur ontbreekt, heb je eigenlijk een onveilige werkomgeving. Veiligheid gaat misschien wel veel meer over menselijk gedrag dan over regeltjes en voorschriften. Met name over dat aspect zal redacteur Gijs Freriks gasten in onze nieuwe podcastserie aan te tand voelen.’’

Aflevering 1 – Mens & Leiderschap

Op maandag 14 juni is de eerste podcast te beluisteren. Met Jelle de Vries van de Erasmus Universiteit Rotterdam praten we over hoe belangrijk het is om als warehousemanager ‘leiderschap’ te tonen. De Vries deed volop onderzoek naar de invloed van het gedrag van de warehousemanager op de veiligheid op de magazijnvloer. 

Frank Lindeman vertelt in de podcast van 28 juni alles over materieel en keuren.

Aflevering 2 – Materieel

Op maandag 28 juni praten we met Frank Lindeman, servicemonteur van Toyota Material Handling, over hoe belangrijk veilig materieel en regelmatig keuren is. Lindeman voert al zestien jaar keuringen uit in magazijnen. 

Aflevering 3 – Cultuur

De tweede aflevering met Reinoud Schoon van Bausch Health staat maandag 12 juli online. Hij vertelt over het creëren van een veiligheidscultuur in het distributiecentrum van de distributeur van oogzorgproducten.

Bausch Health won in 2018 de goudprijs in de verkiezing Prijs Veiligste Magazijn.

Aflevering 4 – Omgeving & Gedrag

Op maandag 26 juli is de podcast te horen met Fleur Scharenborg van Timberland. Deze Amerikaanse schoenenfabrikant heeft de omgeving én het gedrag in het warehouse in Almelo naar een hoger niveau gekrikt. 

Initiatief met BMWT

De nieuwe podcastserie is een initiatief van Warehouse Totaal en BMWT. Branchevereniging BMWT is dé expert op het gebied van veilig werken in de logistiek. Jan Hommes, directeur BMWT: “BMWT staat voor: veilig werken met veilige en duurzame machines. Daarbij gaan wij vooral uit van de beste balans tussen mens, proces, techniek en omgeving. Belangrijk is dat bedrijven veiligheid op de agenda zetten.”

Jan Hommes (directeur BMWT): “Belangrijk is dat bedrijven veiligheid op de agenda zetten.”

Vragen stellen

Wil je een vraag stellen over veilig werken in de logistiek? Of heb je een specifieke vraag voor een van onze gasten? Stel je vraag in de comments of stuur een mail naar g.freriks@eisma.nl. Jouw vraag komt dan zeker aan bod tijdens de podcast!

WT PODCAST gratis in Soundcloud en Spotify

De podcastserie over veilig werken in de logistiek is vanaf 14 juni te beluisteren via Spotify en Soundcloud (en dus ook via deze apps op je telefoon). Klik in deze podcastkanalen op ‘volgen’, want zo zie je de nieuwe aflevering van de WT PODCAST meteen bovenaan. Hieronder is de meest recente aflevering te beluisteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven