Ziengs en Scapino pakken interne logistiek aan; niet alleen WMS • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Ziengs en Scapino pakken interne logistiek aan; niet alleen WMS


Ziengs Retail implementeert een nieuw warehouse management systeem (WMS): eerst in het distributiecentrum van Ziengs, daarna in dat van Scapino. Daar blijft het niet bij. Er staan grotere integratieplannen op stapel.

Schoenenretailer Ziengs gaat zijn warehouse operatie verbeteren door een nieuw WMS te implementeren. Scapino, dat onder hetzelfde moederbedrijf Zire valt, gaat ook over op het nieuwe en zelfde warehouse management systeem. Beide bedrijven kiezen voor het WMS pakket Ceyenne van Diract.

Toeval? allerminst: de distributiecentra van Ziengs en Scapino staan allebei in Assen op nog geen driehonderd meter afstand van elkaar en beide retailformules zijn ooit opgericht door Berend Ziengs en vallen sinds zeven jaar weer onder dezelfde holding van zoon Henk Ziengs.

Modernisering logistiek

Bijna anderhalf jaar geleden is Geert Mulder, eerder al zestien jaar werkzaam voor Scapino, aangesteld om de logistiek van zowel Ziengs als Scapino te moderniseren. “We werken in beide dc’s met een ERP-systeem dat gedateerd is en niet goed meer onderhouden kan worden. In het Scapino-dc maken we weliswaar gebruik van barcodescanning en voicepicking, maar in het Ziengs-dc hebben we nog een volledig papieren proces. Dat betekent dat we veel moeten vertrouwen op het geheugen en de creativiteit van onze mensen, terwijl we juist minder afhankelijk van mensen willen worden. Als we op logistiek gebied stappen vooruit willen zetten, is een nieuw WMS absolute noodzaak.”

Eén nieuw distributiecentrum

Als Mulder het heeft over stappen vooruit, doelt hij onder meer op de wens om de twee logistieke operaties op termijn onder te brengen in één nieuw distributiecentrum. “Dan denken we ook aan de inzet van robots of een automatisch bakkenmagazijn, maar daarvoor ontbreekt nu de basis. Daarom zijn we nu bezig met de implementatie van een nieuw WMS, eerst in het Ziengs-dc en daarna in het Scapino-dc. Als dat klaar is, starten we met de vervanging van het ERP-systeem.”

Lees binnenkort het hele artikel als abonnee.
Nog geen abonnement? vanaf €3,62 per maand kan het al

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven