Ga naar hoofdinhoud

Webwinkel FonQ opent dc van bijna 20.000 vierkante meter


FonQ heeft zijn nieuwe distributiecentrum in Utrecht geopend. Het warehouse van de webwinkel staat op bedrijventerrein Lage Weide en staat op een kavel van bijna drieënhalve hectare.

“Op dit moment is onze distributie verdeeld over vier locaties. Door dit terug te brengen naar één locatie kunnen we grote slagen maken in efficiëntie. Pakketjes kunnen ons magazijn nog sneller verlaten, wat leidt tot kostenbesparing”, zei directeur Michel Schaeffer toen de komst van een nieuw dc werd aangekondigd.

FonQ kondigde in oktober de bouw van een nieuw dc aan. Warehouse Totaal schreef er dit artikel over.

Het dc bestaat uit bijna 20.000 vierkante meter warehouse, dik 2.600 vierkante meter mezzanine, ruim 3.100 vierkante meter kantoor en bijna 350 vierkante meter staff facilities. Het pand staat aan de Reactorweg en is vanaf de A2 reeds te zien.

Banenmotor

Lage Weide is ‘een belangrijke banenmotor’ voor Utrecht, vertelde wethouder Klaas Verschuure vorig jaar. “Utrecht is trots dat het hoofdkantoor van zo’n mooi bedrijf als fonQ binnen onze gemeentegrenzen is gevestigd en dat het bedrijf hier een mooi nieuw distributiecentrum gaat bouwen.”

FonQ, dat zich richt op wonen, lifestyle en koken, werd in 2005 opgericht door ondernemer Joost Wels. FonQ begon als een webshop voor afvalemmers, maar voegde daar steeds meer producten aan toe. In 2011 nam Wehkamp-eigenaar RFS Holding een belang in het bedrijf en in 2016 werd fonQ doorverkocht aan AFS Holding, dat eigendom is van oud-KPN-topman Ad Scheepbouwer.

fonQ begon in juni met bouwen. Bekijk hier een impressie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven