Royal HaskoningDHV neemt Districon over • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Royal HaskoningDHV neemt Districon over


Royal HaskoningDHV heeft het internationale consultancy bureau Districon uit Maarssen overgenomen.

Districon, dat onder meer Hunkemöller adviseert bij de bouw van hun nieuwe warehouse, komt in handen van Royal HaskoningDHV. Met deze strategische overname ontstaat er een supply chain & logistics powerhouse dat de klant van a tot z kan adviseren, aldus Haskoning dat al actiefg was op supply chain gebied. Met de inlijving van Districon, versterkt het concern zich op logistiek gebied en kan het nu volgens eigen zeggen adviseren van productieketen en investeringsstrategie tot en met ontwerp en realisatie van het magazijn en de besturing ervan.

Royal HaskoningDHV en Districon complementair

De bedrijven zijn complementair. Royal HaskoningDHV brengt expertise in rondom technische en financiële haalbaarheid van productie- en distributielocaties en het ontwerp ervan inclusief digitale oplossingen zodat klanten voorop blijven lopen. Districon brengt haar kennis in van het optimaliseren van logistieke netwerken, warehousing, transport, (lucht)vracht, voorraadbeheer en planning voor klanten waarbij ze gebruikmaakt van specifieke digitale oplossingen.

V.l.n.r.: Erwin Faber (Districon), René Dahmen, Sabine Bink, Marije Hulshof (Royal HaskoningDHV), Jeroen Kiks en Jack Pool (Districon).

Royal HaskoningDHV CEO Erik Oostwegel: “Samen kunnen we klanten wereldwijd nog beter helpen hun hele keten duurzaam, flexibel en efficiënt te ontwerpen, in te richten en te besturen – met gebruikmaking van de nieuwste digitale technologie.”

Districon Managing Director Erwin Faber zegt over de deal: “Door onze krachten te bundelen zijn we nog beter in staat onze klanten in hun gehele logistieke- en productieketen integraal te ondersteunen. Daarnaast kunnen we, als bedrijf met 80 medewerkers, een versnelling in onze groei realiseren en een sprong maken.”

Districon houdt voorlopig haar eigen naam en verhuist in de loop van dit jaar uit Maarsen naar het HaskoningDHV-hoofdkantoor in Amersfoort. In de tussentijd kunnen zij ook al werken vanuit alle HaskoningDHV-kantoren in Nederland, Districon in Chicago houdt de huidige locatie en Districon in Singapore verhuist deze zomer naar HaskoningDHV’s kantoor in Singapore.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven