Hunkemöller opent nieuw distributiecentrum in Almere • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Hunkemöller opent nieuw distributiecentrum in Almere


Lingeriemerk Hunkemöller heeft na lang zoeken een plek gevonden voor een nieuw distributiecentrum.

De zoektocht naar een nieuw distributiecentrum is voorbij. Hunkemöller gaat een nieuw dc bouwen in Almere op bedrijvenpark Stichtsekant langs de A27, waar ook Lidl een nieuw dc heeft.

Logistieke operatie ontgroeid

Het lingeriemerk zocht al jaren een oplossing voor zijn huidige logistieke aanpak die te krap is. Het huidige distributiecentrum in Hilversum (aangevuld met satelliet dc’s in Almere en Bunschoten, was al geruime tijd niet meer toereikend.  Het dc in Hilversum is te klein en heeft geen goede ligging; het is ingeklemd tussen een woonwijk en een spoorlijn wat voor overlast zorgt voor omwonenden.

Groeiambitie Hunkemöller

De verhuizing is onderdeel van de groeiambities van de lingerieketen: “Hunkemöller heeft de afgelopen jaren een snelle groei doorgemaakt door zijn omnichannel ecosysteem en heeft de strategische beslissing genomen om een nieuw state of the art distributie centrum in Almere te bouwen, dicht bij de bestaande locatie”, zegt Philip Mountford, ceo van Hunkemöller

Duurzaamheid

Het gebouw krijgt een state of the art architectonisch ontwerp en een BREEAM Excellent certificering. De focus ligt op een zo duurzaam mogelijk gebouw dat een laag energieverbruik heeft, weinig onderhoud vergt en waarin duurzame oplossingen worden verwerkt. Stichtsekant is een strategisch gekozen locatie en op slechts 30 minuten afstand van zowel Utrecht als Amsterdam/Schiphol, dicht bij een container- en binnenvaartterminal en gemakkelijk te bereiken.

Automatisering

Het dc wordt voorzien van een hoge mate van automatisering om de ‘efficiëntie en snelheid’ van de  logistiek te verbeteren. Het warehouse zal ook een aantal belangrijke ondersteunende diensten huisvesten. Details volgen later.

Werkgelegenheid

Het warehouse is ontworpen door DENC, in samenwerking met DC&I Real Estate, Districon en de gemeente Almere. Almere is blij met de komst van het lingeriemerk. Het dc zorgt voor 200 banen. Het nieuwe distributiecentrum van Hunkemöller opent haar deuren in 2023.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven