Ga naar hoofdinhoud

Personeelstekort logistiek daalt licht, stemming ondernemers ook


De krapte op de arbeidsmarkt overall neemt iets af. De stemming onder de ondernemers in de sector transport en logistiek daalt eveneens. Het economisch klimaat speelt hierbij een belangrijke rol.

Het aantal ondernemers dat te kampen heeft met een personeelstekort blijft op een hoog niveau, maar daalt wel, net als het vorige kwartaal. Er is een lichte daling in het aantal vrachtwagenchauffeurs. De instroom is lager dan vorig jaar en er is nu meer uitstroom van vrachtwagenchauffeurs dan instroom. Daarnaast neemt het aantal faillissementen toe. Dit blijkt uit de meest recente Sectormonitor transport en logistiek.

Omzetdaling

STL: “Aan het begin van het tweede kwartaal van 2023 zijn transportondernemers, terugkijkend op het voorgaande kwartaal, licht negatief gestemd over de personeelssterkte: per saldo (3,4%) is er sprake van een afname van personeel binnen hun bedrijven. Ook het oordeel over het economisch klimaat in het afgelopen kwartaal is per saldo negatief.

Bij het vooruitkijken zijn ondernemers per saldo wel positief over de personeelssterkte en is er een licht positief oordeel (0,8%) over het economisch klimaat. Tevens blijkt uit de Sectormonitor dat de omzetgroei in het goederenvervoer minder sterk is. In de logistieke dienstverlening is er sprake van een omzetdaling. Het aantal faillissementen neemt toe ten opzichte van voorgaande kwartalen en vorig jaar.”

Meer ontwikkelingen op de arbeidsmarkt uit deze Sectormonitor:

  • Het aantal openstaande vacatures voor vrachtwagenchauffeurs is eind 2022 hoger dan vorig jaar. Het aantal nieuw ontstane vacatures neemt echter af (UWV, 2023).
  • Volgens het CBS geeft een groot aantal ondernemers in verschillende bedrijfstakken in Nederland aan dat ze te maken hebben met een personeelstekort; het gemiddelde percentage bedraagt 33%. Uit de Sectormonitor blijkt dat dit percentage in het goederenvervoer over de weg hoger ligt: 40% in Q2, 44% in Q1 en 51% in 2022 Q4. Onder ondernemers in de logistieke dienstverlening is dit percentage 30% aan het begin van Q2.
  • In het eerste kwartaal van 2023 is de omzet in het goederenvervoer over de weg gestegen met +4,1% ten opzichte van het voorgaande jaar. De omzetstijging in Q1 2023 is echter minder sterk dan in voorgaande kwartalen. In de logistieke dienstverlening is er een omzetdaling van -6,2% in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar (CBS, 2022).
  • De instroom van werknemers in de WW (Werkloosheidswet) is in april 2023 lager dan in maart voor chauffeurs, transportplanners en logistiek medewerkers. Ook voor vrachtwagenchauffeurs is de instroom lager.

In de Sectormonitor worden per kwartaal arbeidsmarktontwikkelingen gemonitord van werknemers en werkgevers die zijn aangesloten bij SOOB/Pensioenfonds Vervoer. De cijfers gaan naast het onderzochte kwartaal, ook deels over het lopende kwartaal, om goed aan te sluiten bij de actuele ontwikkelingen. De Sectormonitor komt tot stand in opdracht van de sociale partners TLN, VVT, FNV Transport en Logistiek en CNV Vakmensen. De uitvoering is in handen van Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) en is mogelijk dankzij SOOB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven