Ga naar hoofdinhoud

Moerdijk lanceert app om personeelstekort aan te pakken


Tekort aan personeel is een groot probleem in Nederland en de logistieke sector is geen uitzondering. Moerdijk gaat het probleem te lijf via een app vanaf oktober.

Personeelstekort houdt de logistieke sector al jaren in zijn greep. Moerdijk, waar een groot logistiek park verrijst met onder meer grote warehouses van Lidl en DSV, wil het probleem tackelen via een app.

Lancering

De app wordt in oktober gepresenteerd onder regie van de gemeente Moerdijk, samen met het bedrijfsleven en het onderwijs. Het digitale platform is een eerste stap in de richting van het oplossen van de arbeidstekorten in de branche van transport en logistiek. Vorig jaar waren er in West-Brabant zo’n 2.000 vacatures in de sector, bijvoorbeeld voor orderpickers, planners en chauffeurs, meldt BNdeStem.

Doelgroep app

De app is bedoeld voor mbo-studenten van de lokale arbeidsopleider Curio, maar ook voor mensen die zich willen omscholen, arbeidsmigranten, statushouders, zij-instromers en andere werkzoekenden. Zij kunnen zo een digitaal kijkje achter de muren van de diverse logistieke bedrijven krijgen.

De bedoeling is uiteindelijk dat er een opleidingscentrum voor logistieke banen komt, in de buurt van station Lage Zwaluwe, een leslokaal in de buurt van de bedrijven zelf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven