Lidl bouwt mega distributiecentrum op Logistiek Park Moerdijk • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Lidl bouwt mega distributiecentrum op Logistiek Park Moerdijk


Lidl heeft grootse bouwplannen op Logistiek Park Moerdijk. Op het bedrijventerrein wil de retailer een warehouse bouwen van 200.000 vierkante meter.

Lidl dat vorig jaar nog een nieuw warehouse opende in Almere, heeft nu zijn zinnen gezet op een groot distributiecentrum op Logistiek Park Moerdijk.

Bouwstop

Op Logistiek Park Moerdijk, waarvan de bouw momenteel stilligt door stikstofproblematiek, wil de supermarktketen een distributiecentrum bouwen van 200.000 vierkante meter. Het mega dc komt op een kavel van 35 hectare.

DSV

Hiermee is Lidl het tweede bedrijf bekend dat zich gaat vestigen op haar deel van het nieuwe Logistiek Park Moerdijk (LPM). DSV dat de bouwstof aan den lijve ondervindt is de eerste die er zich gaat vestigen met eveneens een Xl dc.

Europese distributie Lidl

Lidl heeft reeds meerdere logistieke centra op het haven- en industrieterrein en breidt de distributiecapaciteit uit om via het multimodale netwerk van Port of Moerdijk een groot deel van haar Europese filialen te bevoorraden.

 Pieter de Jonge, Head of Logistics Real Estate Lidl: “Het nieuwe ruim 200.000 m2 grote distributiecentrum stelt ons nog beter in staat om vanuit Moerdijk goederen in te voeren en via onze regionale distributiecentra een groot deel van onze filialen in Europa te bevoorraden.”

2025

De verworven gronden moeten nog bouwrijp gemaakt worden, de verwachting is dat in 2025 kan worden gestart met de bouw. Het bedrijventerrein is zo’n 200 hectare groot waarvan 142 hectare kan worden uitgegeven voor bedrijfsvestiging.

Met de komst van Lidl is 71 hectare ingevuld waarmee voor Havenbedrijf Moerdijk alle gronden zijn uitgegeven. Op de andere 71 hectare ontwikkelt VGP het VGP Park Moerdijk dat beschikbaar is voor verhuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven