Ga naar hoofdinhoud

Kion gestart met recyclen lithium-ion batterijen in Europa


Kion recyclet afgedankte lithium-ion batterijen dichterbij huis. De material handling onderneming heeft hiervoor een contract gesloten met een bedrijf uit het Duitse Magdeburg.

Kion, dat fors inzet op duurzame brandstoffen, wil ook duurzamer omgaan met oude lithium-ion batterijen. Reden voor het moederbedrijf van onder mer Still en Linde om batterijen die het einde van hun levensduur hebben bereikt voortaan naar zijn strategische partner Li-Cycle Holding Corporation in Magdeburg te sturen voor recycling. De aankondiging werd eerder dit jaar al gedaan, nu is het proces operationeel.

5000 ton accu’s

De groep wil in 2030 in totaal 5000 ton afgedankte accu’s professioneel en duurzaam  verwerken in de recyclingfabriek van Li-Cycle in de Duitse stad. Die tonnage komt overeen met ongeveer 15.000 grote lithium-ion batterijen van het soort dat in vorkheftrucks wordt gebruikt.

“Wij zijn ervan overtuigd dat lithium-ion de aandrijftechnologie van de toekomst is. Daarom is het zo belangrijk voor ons dat de technologie deel uitmaakt van een gesloten kringloop – van productie en gebruik tot terugwinning van grondstoffen,” zei Henry Puhl, Chief Technology Officer van Kion Group bij de officiële opening van de eerste recyclingfabriek van Li-Cycle in Europa.

Lithium-ion productie Kion

Kion produceert zijn eigen lithium-ion-accu’s in Karlstein am Main. Deze worden vervolgens geïnstalleerd in de elektrisch aangedreven industriële trucks van Linde MH, Fenwick, Still en Baoli, evenals in geautomatiseerde logistieke magazijnsystemen.

Het Li-Cycle-proces in de recyclingfaciliteit in Magdenburg produceert minimaal stortafval, lage luchtemissies en geen lozing van afvalwater, aldus Kion. Het heeft een verwerkingscapaciteit voor maximaal 30.000 ton lithium-ion batterijmaterialen per jaar.

Hoewel het recyclingprogramma momenteel alleen de EMEA-markt dekt, liet een woordvoerder van de groep Modern weten dat de groep al in gesprek is met Li-Cycle voor de recycling van lithiumbatterijen voor de Amerikaanse markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven