Kion investeert in recycling lithium-ion batterijen • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Kion investeert in recycling lithium-ion batterijen

Bild im Auftrag uebermittelt. Fuer den Inhalt ist allein das berichtende Unternehmen verantwortlich. zu eqs-Service-Meldung 1593073

Kion is een strategisch partnerschap aangegaan met Li-Cycle Holdings Corp., een specialist op het gebied van terugwinning van lithium-ionbatterijen.

Kion, dat zijn batterijfabriek uitbreidt, en Li-Cycle hebben de definitieve overeenkomst voor het partnerschap ondertekend in het hoofdkantoor van Kion in Frankfurt. Met dit nieuwe partnerschap zorgt Kion ervoor, dat ook fors inzet op waterstof, dat de belangrijkste materialen uit de geleverde lithium-ion-accu’s kunnen worden teruggewonnen. De recycling zal in eerste instantie plaatsvinden in een nieuwe Li-Cycle recyclingfabriek in de regio Maagdenburg met uitbreiding naar andere landen, waaronder Frankrijk.

Recycling duurzaamheid

Henry Puhl, Chief Technology Officer van de Kion: “De samenwerking met Li-Cycle zal onze positie op het gebied van duurzaamheid verder versterken.” Andreas Krinninger, verantwoordelijk voor het segment Industrial Trucks & Services: “Het duurzame Spoke & Hub-proces van Li-Cycle maakt het mogelijk tot 95 procent van de massa van een lithium-ionbatterij terug te winnen en de kritische mineralen in die batterijen te gebruiken voor de productie van nieuwe batterijen. Dit maakt ons een van de pioniers in de materiaalverwerkende industrie op het gebied van terugwinning en recycling van moderne lithium-ion batterijen.”

Het recyclingproces

De eerste stap van het proces vindt plaats in de Spoke-faciliteiten, die gebruik maken van Li-Cycle’s gepatenteerde en duurzame versnipperingstechnologie onder water. Het proces produceert ‘zwarte massa’, een tussenproduct dat zeer waardevolle metalen bevat. Li-Cycle maakt geen gebruik van recyclingmethoden bij hoge temperaturen en hun Spokes hebben een minimale ecologische voetafdruk.

De tweede stap omvat een hydrometallurgisch proces dat uit de zwarte massa materialen van batterijkwaliteit produceert, zoals lithiumcarbonaat, kobaltsulfaat en nikkelsulfaat. Het proces van Li-Cycle heeft minimale vaste afvalstromen naar de stortplaats, geen lozing van afvalwater en lage luchtemissies.

De Duitse Spoke, met een verwerkingscapaciteit tot 30.000 ton, wordt naar verwachting de grootste Spoke van Li-Cycle tot nu toe en zal in 2023 operationeel zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven