Kampeerreus De Wit beter voorbereid dan ooit op hoogseizoen dankzij logistieke innovaties • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Kampeerreus De Wit beter voorbereid dan ooit op hoogseizoen dankzij logistieke innovaties


Nederland kampeerland. De Hollander trekt er in de lente en zomer massaal op uit met tent, caravan, camper en vouwwagen. Aan kampeerwinkel De Wit uit Schijndel de uitdaging die piek in goede banen te leiden. Een nieuwe logistieke aanpak is daarbij onontbeerlijk.

De toegenomen populariteit voor kamperen is bij kampeerreus De Wit uit Schijndel niet onopgemerkt gebleven. De afgelopen jaren stegen de verkopen fors. Met de groeiende omzet namen ook de logistieke uitdagingen toe; voorraadbeschikbaarheid, personeel, picken van orders verspreid in verschillende kanalen (groothandel (Maryvo), winkel en e-commerce) . Kortom: hoe krijg je de juiste spullen op tijd op de juiste plek en bij de klant. Dat werd steeds meer een uitdaging: “Martijn Vos, logistiek manager De Wit: “We zijn letterlijk uit ons jasje gegroeid. Niet raar, want in drie jaar tijd is e-commerce met honderd procent toegenomen.” De situatie qua logistiek werd simpelweg onhoudbaar. Zeker als je weet dat De Wit werkte met vijf losstaande warehouses verdeeld het dorp. “Dat is allesbehalve efficiënt.”

Centralisatie warehouses

Om de lente- en zomerpiek die begint in maart en eindigt in september nu en in de toekomst goed aan te kunnen, moesten er logistieke stappen worden gezet. De oude situatie was niet meer houdbaar. Die stappen zijn gemaakt. Misschien wel de belangrijkste aanpassing is de centralisatie. Het logistieke team, aangevoerd door Vos, heeft afscheid genomen van de decentrale aanpak met kleine warehouses en de hele voorraad (behalve de vouwagens die een apart dc hebben)  ondergebracht in één distributiecentrum op twee kilometer afstand van de megawinkel aan de rand van het dorp.

Premium artikel

Je wilt een   Premium   artikel lezen.

  • Log in als abonnee
  • Abonneer om direct onbeperkt   Premium   artikelen te lezen

Onbeperkt   Premium   artikelen lezen voor €3,62 per maand

– Onbeperkt   Premium   artikelen lezen op warehousetotaal.nl

– Alle edities van Warehouse Totaal digitaal lezen voor € 12,12 per maand

Direct abonneren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven