Ga naar hoofdinhoud

Jungheinrich opent officieel nieuwste reachtruck fabriek


Jungheinrich heeft officieel zijn nieuwe fabriek in Chomutov, Tsjechië in gebruik genomen. De fabriek voor de productie van reachtrucks werd maandag officieel geopend.

Na een bouwperiode van ongeveer 10 maanden rolde op 6 juni de eerste ETV 216i reachtruck van de band. Nu vier maanden later is de nieuwste productielocatie van Jungheinrich, dat afgelopen zomer Magazino inlijfde, officieel geopend.

De fabriek, kosten 60 miljoen euro, is de nieuwste van twaalf productielocaties wereldwijd en vormt een centrale bouwsteen in het verhogen van de efficiëntie en winstgevendheid als onderdeel van Strategie 2025+.

Hoger productieniveau Jungheinrich

Sabine Neuß, Chief Technology Officer bij Jungheinrich: “Onze nieuwe fabriek in Chomutov is een van de meest geavanceerde productiefaciliteiten voor heftrucks ter wereld en tilt onze productie naar een hoger niveau. We breiden de capaciteit binnen ons productienetwerk in Europa verder uit. Bovendien zorgen we er op deze manier voor dat ook in de toekomst aan de gestaag groeiende vraag naar onze intern transportmiddelen kan worden voldaan.”

Innovatieve productie

Bij het ontwerp van de nieuwe fabriek in Chomutov heeft Jungheinrich bijzondere aandacht besteed aan efficiëntie en duurzaamheid. Van werkplekken tot complexe productiefaciliteiten, de hele fabriek is voorzien van state-of-the-art technologie. Naast een volledig geautomatiseerd centrum voor de nauwkeurige bewerking van metaal wordt bijvoorbeeld een innovatief verfsysteem gebruikt.

Dit verbruikt minder energie en materiaal in het poedercoatingproces. Productie en assemblage met een digitaal assistentiesysteem voor fabrieksmedewerkers zijn gericht op efficiëntie en kwaliteit. Dit wordt onder andere bereikt door de inzet van kunstmatige intelligentie.

Duurzaamheid

De energiezuinige en CO2-geoptimaliseerde fabriek in Chomutov is niet alleen de nieuwste, maar ook de meest duurzame die Jungheinrich ooit heeft gebouwd. Naast het gebruik van groene stroom en de installatie van warmtepompen zorgt een speciale warmte-isolatie in het kantoorgedeelte voor extra energiebesparing. Jungheinrich kon het waterverbruik verminderen door middel van het opvangen van regenwater. Bovendien bevindt de fabriek zich op een groen terrein van 1,5 hectare met inheemse struiken en bomen, wat bijdraagt aan de lokale biodiversiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven