Ga naar hoofdinhoud

Jungheinrich start productie reachtrucks in Chomutov


Jungheinrich is gestart met de productie in zijn nieuwe fabriek in Chomutov, Tsjechië. Na een bouwperiode van ongeveer 10 maanden rolde op 6 juni de eerste ETV 216i reachtruck van de band.

De nieuwe Jungheinrich fabriek vormt voor het bedrijf een centrale bouwsteen om de groeidoelstellingen uit de Strategie 2025+ te realiseren en de efficiëntie en winstgevendheid van het bedrijf te verhogen. Sabine Neuß, Chief Technology Officer bij Jungheinrich AG: “Met de nieuwe fabriek breiden we de capaciteit binnen ons Europese productienetwerk uit en zorgen we ervoor dat we ook in de toekomst aan de aanhoudend sterk groeiende vraag naar onze interne transportmiddelen kunnen blijven voldoen. In Chomutov hebben we wereldwijd een van de modernste productiefaciliteiten voor heftrucks gebouwd. Ik ben hier ontzettend trots op en blij dat de productie nu is gestart.”

Reachtrucks in nieuwe fabriek

Op dit moment draait de nieuwe fabriek nog in een één ploegendienst; op middellange termijn zal de fabriek overschakelen op een drieploegendienst om 24 uur per dag te kunnen produceren. Jungheinrich is voornemens om geleidelijk de gehele reachtruckproductie te verplaatsen naar de nieuwe fabriek in Chomutov. Hierdoor komt extra capaciteit vrij in de fabriek in Norderstedt, die het bedrijf zal gebruiken om ook hier verdere groei mogelijk te maken. In de fabriek in Norderstedt zal Jungheinrich zijn productieportfolio uitbreiden met onderdelen voor andere orderpicktrucks.

De eerste reachtruck uit Chomutov zal worden verscheept naar “MARIE” in Frankrijk, een van de grootste spelers op de Franse markt voor kant-en-klaarmaaltijden en pasta. De ETV 216i maakt deel uit van de Jungheinrich POWERLiNE en heeft een geïntegreerde lithium-ion accu. Hij wordt beschouwd als de meest compacte en krachtige reachtruck in zijn klasse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven