Grootste en meest geautomatiseerde distributiecentrum Zalando (Bleiswijk) is operationeel: de eerste foto’s • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Grootste en meest geautomatiseerde distributiecentrum Zalando (Bleiswijk) is operationeel: de eerste foto’s


Zalando heeft zijn grootste en hoog geautomatiseerde fulfilment center in Bleiswijk in gebruik genomen. Het eerste pakket is vandaag van de band gerold.

Het nieuwe fulfilmentcentrum van Zalando (ingericht door Knapp) in Bleiswijk is up and running. Het logistieke centrum verzond vandaag zijn eerste pakket vanuit het zwaar geautomatiseerde warehouse naar een klant in Utrecht.

Met 140.000 vierkante meter of bijna 20 voetbalvelden is de logistieke site, die wordt gerund door Ingram Micro, dat recent werd ingelijfd door CMA CGM) de grootste in Zalando’s Europese fulfilmentnetwerk. De totale opslagruimte bedraagt ongeveer 16 miljoen items. 

Sneller leveren

Het dc moet de leadtimes richting de klant aanzienlijk verkorten. Levertijden in de Benelux worden teruggebracht naar éen á twee dagen van zodra het fulfillment center zal draaien op volle snelheid. Diensten zoals levering op dezelfde dag zullen ook mogelijk zijn van zodra het dc volledig operationeel is.  Het fulfilment-centrum richt zich ook op klanten in Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Jeroen Palsrok, director specialty accounts bij Ingram Micro, zegt: “We zijn er trots op de nieuwste en grootste logistieke site van Zalando te exploiteren, die voortbouwt op Ingram Micro’s wereldwijde expertise van sterk geautomatiseerde e-commerce fulfilment.”

Automatisering troef in Zalando dc

Aan techniek en automatisering dan ook geen gebrek in het nieuwste fulfilment center van Zalando.  De aorta van de operatie is een gigantische bag sorter.

Shuttle

Zalando maakt ook gebruik van Knapps OSR Shuttle Evo. De shuttle, die ook door Kramp wordt gebruikt, beweegt zich tussen de opslaglocaties in zowel langs- als dwarsrichting en kan daarmee op iedere plek komen op het betreffende opslagniveau. Dat geeft de shuttle de mogelijkheid om bakken in de juiste volgorde te plaatsen voor uitlevering aan een van de 48 goods to persons werkstations.  De shuttle biedt plaats aan vier miljoen producten. Het goods to person systeem staat in directe verbinding met de bag sorter. 

Manueel picken en robot

Het picken in de picktorens is een manueel proces met trolleys en handscanners. Met uitzondering van schoenendozen; deze worden door twee robots gepickt. Het proces is retro fit ingericht, dat wil zeggen dat Zalando in samenwerking met Ingram Micro in de toekomst naar een volledig geautomatiseerde lijn kan met soortgelijke robots.

Duurzaamheid

Voor de bouw van het fulfilmentcentrum heeft Zalando geïnvesteerd in duurzame oplossingen en zonnepanelen op het dak van het gebouw geplaatst. Met deze overwegingen komt de site in aanmerking voor het BREEAM duurzaamheidscertificaat “Very Good”.

Zalando logistiek netwerk Europa

Het Nederlandse logistieke centrum brengt het totale aantal fulfilmentcentra van Zalando op 13, verspreid over zeven landen. Om toekomstige groei mogelijk te maken en klanten te bedienen met eersteklas gemak, blijft Zalando zijn Europese logistieke netwerk uitbreiden: de bouwwerkzaamheden aan nieuwe fulfilmentcentra in Duitsland, Polen en Frankrijk zijn begonnen of zullen binnenkort van start gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven