Wereldprimeur geautomatiseerd magazijnsysteem bij Kramp in Varsseveld • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Wereldprimeur geautomatiseerd magazijnsysteem bij Kramp in Varsseveld


Varsseveld – Kramp heeft begin juni een volledig geautomatiseerd magazijnsysteem in werking genomen. Dit ook in de toekomst beloften naar klanten te kunnen waarmaken. De groei in het aantal orders per jaar, een korte levertijd en een vol magazijn zijn uitdagingen waar Kramp dagelijks mee te maken heeft.

Voor het nieuwe magazijn systeem werd een nieuwe hal gebouwd bij Kramp in Varsseveld.

Shuttle Evo Techniek

Leverancier Knapp heeft hierin de Knapp OSR Shuttle Evo techniek geïmplementeerd. Deze techniek maakt het mogelijk om met één druk op de knop orders te verzamelen volgens het ‘goods-to-person’-principe. In de stellingen rijden shuttles rond die continue artikelen verzamelen en deze automatisch naar één van de slechts acht werkstations brengen. Bij volledige implementatie van het systeem kunnen er 9.600 orderregels per uur worden gerealiseerd.

Tweede dimensie

“Er zijn meer grote bedrijven die met automatische magazijnsystemen van Knapp werken”, aldus Jan Frans Berends, Logistic Director. “Wehkamp bijvoorbeeld. Wat dit systeem uniek maakt in de wereld is de tweede dimensie. Bij bestaande systemen rijden de shuttles op één hoogte heen weer. Bij ons rijden de shuttles daarnaast ook in meerdere gangen. Hierdoor heb je minder rollerbanken nodig en minder shuttles. Alles blijft compacter en modulair schaalbaar. We investeren alleen in wat we nodig hebben.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven