Ga naar hoofdinhoud

Groenewout komt in Duitse handen


Na ruim een halve eeuw komt Groenewout in Duitse handen. Het consultancybureau wordt overgenomen een Duits adviesbureau.

Overnames in de logistiek zijn er volop, met name onder logistieke dienstverleners. Maar ook de denktanks achter de logistiek; de adviesbureaus ontkomen er niet aan. Zo werd vorig jaar Districon ingelijfd door Haskoning. Nu is het de beurt aan Groenewout.

Overname Groenewout

Het Duitse EPG Consulting lijft het bedrijf uit Breda in dat ruim55 jaar advieservaring heeft op het gebied van (her)ontwerp en optimalisatie van logistieke netwerken, realisatie en implementatie van (gemechaniseerde) magazijnoperaties.

Krachtenbundeling

EPG Consulting en Groenewout bundelen hun krachten om gezamenlijk hun marktpositie als supply chain adviesbureau te versterken en om hun klantenportfolio uit te breiden in zowel de Benelux als de internationale markt, luidt de verklaring.

Groenewout is een kennispartner van Warehouse Totaal op het gebied van warehousing.
Lees alle expertartikelen van Groenewout

De twee bedrijven hebben een complementair karakter en profiteren van sterke synergiën is de verwachting. Na de overname behoren de twee bedrijven samen tot een van de toonaangevende onafhankelijke Europese supply chain en logistieke adviesbureaus. Het kantoor van Groenewout in Breda is het startpunt voor de verdere uitbouw van de gezamenlijke activiteiten. Het directieteam bestaat uit Alain Beerens (Directeur Groenewout) en Marcel Wilhelms (Directeur en Managing Director EPG Consulting). Groenewout gaat in de markt opereren als onderdeel van EPG. De locatie in Breda blijft. De thuismarkt van Groenewout blijft Benelux / internationaal.

Groenewout overname

Groot ontwikkelingspotentieel

Marcel Wilhelms, Managing Director van EPG Consulting. “We zien een toenemende vraag naar totale planning en realisatie, vooral als het gaat om automatiseringsoplossingen. Daarnaast wordt het steeds belangrijker om logistiek vastgoed precies te ontwikkelen aan de wensen van de klant en de logistieke oplossing die daarbij past. Groenewout heeft ook een uitstekend netwerk op de Europese en internationale markt. We zien een groot ontwikkelingspotentieel dat ook nieuwe adviessegmenten voor ons kan openen – bijvoorbeeld op het gebied van transport managementadvies. In lijn met de nieuwe business area TMS Consulting heeft EPG Consulting in Greenplan de juiste oplossing voor een compleet advies en projectoptimalisatie en -implementatie.”

Alain Beerens, Directeur Groenewout; “We hebben een sterke marktpositie en kunnen als onderdeel van EPG Consulting ons verder ontwikkelen om al onze klanten een nog beter dienstenaanbod te presenteren.”

Foto: Active Ants opende in 2021 een warehouse operatie in België waar Groenewout bij betrokken was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven