DSV: Bestaande klanten geen last van bouwvertraging Logistiek Park Moerdijk • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

DSV: Bestaande klanten geen last van bouwvertraging Logistiek Park Moerdijk


Het geplande XL distributiecentrum van DSV op Logistiek Park Moerdijk loopt forse, onbekende vertraging op. De stagnatie heeft geen gevolgen voor de service aan bestaande klanten, belooft de logistieke dienstverlener.

De bouw van nieuwe distributiecentra op Logistiek Park Moerdijk ligt stil. Oorzaak is de stikstofproblematiek waardoor vereiste milieuvergunningen niet worden verleend en het ook niet duidelijk is wanneer dat wel gaat gebeuren.

Maximale service

Een vervelende situatie, maar waar bestaande klanten niets van zullen merken, belooft de Deense logistieke reus. “Bestaande klanten hebben geen last van deze situatie. De maximale service is niet in het geding”, aldus Erwin Peeters, perswoordvoerder van DSV.

Andere distributiecentra

Volgens de woordvoerder kan DSV de logistieke handeling prima opvangen in hun bestaande warehouses en nieuwe distributiecentra. Zo bouwt DSV momenteel in Sevenum een meerlaags warehouse en is in Maastricht zojuist een nieuw pand geopend.

Onzekerheid

Door de vertraging in het vergunningstraject en de stikstofproblematiek is het onduidelijk wanneer de bouw wel van start kan gaan. Wat wel zeker is, is dat de verwachte oplevering in 2023 niet wordt gehaald. “Er is nog geen schop in de grond.” Desondanks blijft DSV optimistisch maar ook realistisch: “We zijn via het havenbedrijf volop in gesprek met de gedeputeerde. Het havenbedrijf als DSV zetten alle stappen op de zorgvuldige manier, maar zolang de  milieuvergunning er niet is, kunnen we niet bouwen.”

Bouwrijp maken

Het havenbedrijf gaat ondanks alle perikelen door met het bouwrijp maken van de grond de aanleg van de interne baan die het park verbindt met de haven, laat Christ-Jan van Dongen, woordvoerder Port of Moerdijk desgevraagd weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven