Bouw mega distributiecentrum DSV ligt stil; stikstof de oorzaak • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Bouw mega distributiecentrum DSV ligt stil; stikstof de oorzaak


Stikstof legt bouwprojecten stil in Nederland. Ook distributiecentra ontspringen de dans niet. Zo merken ook Logistiek Park Moerdijk en DSV. De bouw op het logistiekpark is stilgelegd.

De bouw van distributiecentra op het Logistiek Park Moerdijk ligt stil door stikstofregels. Het geplande mega distributiecentrum van DSV is één van de slachtoffers. De provincie Noord-Brabant verleent geen vergunningen meer voor bouwprojecten vanwege de stikstofuitstoot, bevestigt havendirecteur Paul Dirix van Moerdijk tegenover NT.nl

Streep door bouwprojecten

DSV bouwt op Logistiek Park Moerdijk een warehouse van 200.000 vierkante meter. Deze moet dit jaar operationeel moeten zijn, maar door die planning kan hoogstwaarschijnlijk een streep, omdat de provincie begin maart een streep heeft gezet door vergunningen voor bouwprojecten.

Onduidelijkheid troef

De provincie weet niet hoe het verder gaat en hoe lang het duurt, dus ook in de haven weten we dat niet, aldus de havendirecteur. “Het is onduidelijk of de uitkomst van de verkiezingen daar een rol in speelt. Het besluit is ook te recent om al iets te zeggen over wat de bedrijven gaan doen die zich er willen vestigen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven