Ga naar hoofdinhoud

DPD vergroot sorteercapaciteit Benelux door investering van honderden miljoenen


DPD heeft zijn sorteercapaciteit in de Benelux vergroot naar 750.000 pakketten per dag. Dat is het resultaat van een investering van 250 miljoen euro in het netwerk.

DPD heeft 250 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbreiding en verbetering van de hubs en depots in de Benelux. Dit resulteert in een significante stijging van de capaciteit naar 750.000 pakketten per dag.

Uitbreiding DPD hubs

Maakte DPD vorig jaar nog ebruik van twee sorteercentra (Eindhoven en Veenendaal) daar is Brussel bijgekomen. De 3 sorteerhubs zijn dit jaar volledig gemoderniseerd. Het pakketbedrijf heeft recent ook kunstmatige intelligentie voor pakketherkenning ingevoerd, waardoor er sneller en nauwkeuriger wordt gewerkt.

Sorteercapaciteit

DPD heeft in de Benelux 3 hubs en 20 depots. Erik Uljee, CEO DPD Nederland: “Wij zijn trots op deze positie en blijven in beweging. We hebben daarom in de gehele Benelux hard gewerkt aan meer sorteercapaciteit en connecties met Europa en de rest van de wereld. Dit leidt tot betrouwbare levertijden naar meer bestemmingen.” De hubs in de Benelux maken deel uit van het internationale Geopost netwerk met eigen operaties in 21 Europese landen.

Richard de Haas, CEO DPD Belux: “Vanuit de Benelux is bezorging naar een groot deel van Europa op de volgende werkdag al standaard in een range van circa 700 kilometer vanuit de Benelux. We zien ook dat door de huidige economische omstandigheden de vraag van klanten toeneemt naar voorspelbaar en goedkoper verzenden binnen Europa ten opzichte van het klassieke express vervoer.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven