Zo gaat DPD piekseizoen met succes te lijf  • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Zo gaat DPD piekseizoen met succes te lijf 


Elk jaar vestigen webshops nieuwe omzetrecords in de periode rondom Black Friday, Sinterklaas en Kerstmis. Pakketvervoerders moeten alle zeilen bijzetten om de miljoenen pakketten op tijd te bezorgen. Hoe weet DPD te garanderen dat geen enkele consument tijdens de feestdagen met lege handen staat?

Het is nog maar de vraag of de omzetrecords ook dit jaar worden gebroken. Volgens de cijfers van brancheorganisatie Thuiswinkel.org hebben webshops in het eerste kwartaal van dit jaar voor 5,1 miljard euro aan producten verkocht. Dat is 1,2 miljard euro minder dan in het eerste kwartaal van vorig jaar, wat neer komt een daling van bijna 20 procent. Nu alle winkels gewoon open zijn, gaan consumenten weer wat vaker shoppen in de stad. “We zien het volume inderdaad wat afnemen, maar we verwachten in november/december weer groei. Sowieso is de knik in de omzetcurve maar tijdelijk. Op lange termijn blijft e-commerce gewoon groeien”, vertelt Anouk Broen, die sinds 1 juni verantwoordelijk is voor de hubs van DPD Nederland.

8,4 miljoen pakketten

DPD Nederland is onderdeel van DPDgroup, het pakketdistributienetwerk van het Franse La Poste. Elke dag bezorgt DPD 8,4 miljoen pakketten in heel Europa en daarbuiten. Per jaar gaat het om 2,1 miljard pakketten, die bestemd zijn voor zowel consumenten (B2C) als bedrijven (B2B). “We hebben één netwerk voor alle pakketten. Wij maken geen onderscheid tussen B2C en B2B. En ook niet tussen C2C: steeds vaker versturen consumenten pakketten naar elkaar, bijvoorbeeld met tweedehandskleding van Vinted”, weet Broen.

Premium artikel

Je wilt een   Premium   artikel lezen.

  • Log in als abonnee
  • Abonneer om direct onbeperkt   Premium   artikelen te lezen

Onbeperkt   Premium   artikelen lezen voor €3,62 per maand

– Onbeperkt   Premium   artikelen lezen op warehousetotaal.nl

– Alle edities van Warehouse Totaal digitaal lezen voor € 12,12 per maand

Direct abonneren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven