Ga naar hoofdinhoud

Douane onderschept grootste cokepartij ooit in Rotterdamse haven


De douane heeft op 13 juli in de Rotterdamse haven 8064 kilo cocaïne gevonden. Het gaat om de grootste drugsvangst ooit in Nederland, schrijft het Openbaar Ministerie vandaag. De vangst is nu pas bekendgemaakt vanwege onderzoek naar de herkomst van de drugs.

De Rotterdamse haven blijft een belangrijke doorvoerplek van cocaïne voor criminelen. Medio juli onderschepte de douane de grootste partij ooit in Nederland. De drugs hebben een straatwaarde van 600 miljoen euro en werden gevonden in een container met bananen. De container was afkomstig uit Ecuador en kwam via Panama naar Rotterdam.

De douane ontdekte de partij toen de container werd gecontroleerd met drugshonden en met een containerscan. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

cocaïne

Lees ook
Herken de signalen: Zo worden je warehouse en medewerkers weerbaarder tegen cocaïne criminelen

De zaak wordt verder onderzocht door het HARC-team, een samenwerkingsverband tussen de FIOD, de Douane, de Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie.

De grootste vangst tot nog toe betrof ongeveer 4500 kilo, meldt de directeur van de douane in de Rotterdamse haven. “Dus dit is fors meer”, zegt Peter van Buijtenen.

De douane vindt de laatste tijd juist vaak kleinere partijen. “Het lijkt erop dat ze het risico liever willen spreiden. Wat dat betreft is dit dus wel een atypische vangst.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven