Ga naar hoofdinhoud

Distributiecentrum Plus Oss bekroond om duurzaamheid


Het nieuwe distributiecentrum van Plus in Oss is bekroond met een BREEAM-NL certificaat met de hoogste kwalificatie: Outstanding. Die hoge score is te  danken aan de toepassing van duurzame materialen, installaties en beheersprocessen, waaronder de plaatsing van ruim 11.000 zonnepanelen.

Het distributiecentrum in Oss van Plus, dat de laatste maanden werd getroffen door logistieke problemen, heeft nu een positief nieuwtje. Het dc is bekroond met BREEAM Outstanding. Plus Vastgoeddirecteur Björn Bertrand (r) en Supply Chain directeur Tony Vendrig (l) ontvingen het certificaat uit handen van Annemarie van Doorn, algemeen directeur van Dutch Green Building Council. Annemarie van Doorn.

Duurzaamheid distributiecentrum

Björn Bertrand: “Investeren in duurzaamheid speelt een grote rol bij onze vastgoedprojecten. Zo wordt bij DC Oss gebruikgemaakt van warmtepompen, energiezuinige verlichting en duurzame materialen als FSC hout. Duizenden infiltratiekratten in de grond zorgen voor een goede waterberging. De ruim 11.000 zonnepanelen zorgen voor duurzame energieopwekking.”

Distributiecentrum Plus Oss

Het distributiecentrum op industriegebied Vorstengrafdonk staat op 9,3 hectare grond en is ruim 46.000 m2 groot. Het pand heeft 92 laad- en losdeuren, een productiecapaciteit van 400.000 colli per dag. Vanuit dit nieuwe distributiecentrum ontvangt een groot deel van de Plus supermarkten hun kruidenierswaren. De laatste maanden domineerde logistieke issues het nieuws vanuit het dc. Dit heeft uiteindelijk ook de voormalige supply chain directeur de das om gedaan. Hij is opgevolgd door Tony Vendrig die direct maatregelen heeft getroffen om de logistieke haperingen aan te pakken.

Foto: Ronald Goudberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven