Ga naar hoofdinhoud

DSV breidt Nederlands warehousecapaciteit uit met ruim 100.000 vierkante meter en een dubbeldeks distributiecentrum


DSV, dat al een mega dc bouwt in Moerdijk, vergroot zijn warehousecapaciteit in Nederland verder. In Limburg opent het twee distributiecentra, waarvan één dubbeldeks dc, en een cross dock van samen ruim 100.000 vierkante meter.

Een cross dock van 19.000 m2 met een dubbeldecks warehouse van 43.000 m2 in Sevenum (gemeente Horst aan de Maas) én een 40.000 m2 multi-user warehouse op Maastricht-Airport staan op de planning. Het crossdock komt in Sevenum op Greenport Venlo. Op Maastricht-Airport zullen de divisies Air & Sea en Solutions gezamenlijk aan de Ierlandlaan 1 een multi-user warehouse in gebruik nemen.

Lees ook
DSV zet vol in op geautomatiseerde dc’s: dit levert het de klant én DSV op

De vestigingen moet de servicegraad van DSV in deze ‘huidige volatiele en onvoorspelbare’ transportmarkten. Verbeteren.

Cross dock

De bouw van de cross dock campus in Sevenum, in de directe omgeving van de vier vestigingen van de divisie Solutions, start eind februari. Deze campus zal crossdock, opslag en kantoren bieden aan de klanten en medewerkers van de divisies Road en Solutions alsook het gezamenlijke Shared Service Center huisvesten Daarnaast zal de mondiale directie van Solutions inclusief haar stafafdelingen vaste bewoner worden van deze state-of-the-art locatie. 1 juli 2023 moet die operationeel zijn.

Dubbeldecks dc Sevenum

“We zijn verheugd dat we in nauwe samenwerking met de Gemeente Horst aan de Maas, de Gemeente Venlo en Greenport Venlo een passende oplossing gevonden hebben om in de nabije omgeving van onze huidige locatie onze groeiambities te verwezenlijken in een hedendaagse bedrijfslocatie waar de medewerker centraal staat”, aldus Patrick van Ulft, Managing Director van DSV Road.

Dubbeldekker warehouse

Dit Breeam Excellent gecertificeerde warehouse krijgt  met onder meer zonnepanelen kent een warehouse van ruim 34.000 m2 verdeeld over twee lagen aangevuld met ruim 8.000 m2 mezzanine en 33 docks. Het cross dock van 19.000 m2 wordt voorzien van 128 docks. De kantoren worden verdeeld over drie etages en ruim 7.000 m2 kantoorruimte.

Maastricht Aachen Airport

Rondom Maastricht Aachen Airport (MAA) bouwt DSV een multi-user warehouse van 40.000 m2 inclusief 4.700 m2 mezzanine, bijna 2.000 m2 kantoorruimte en 22 docks. Een verviervoudiging van de huidige vestiging aan de Europalaan die eind december 2022 wordt verlaten om de nieuwe locatie te betrekken.

Maastrich Aachen Aiport dc

“Het is mooi te zien dat we in samenwerking met de Gemeente Beek, Aviation Valley en onze zusterorganisatie DSV Air & Sea, onze ambitie waar kunnen maken om verder te groeien in de omgeving Maastricht dicht bij onze buurlanden België en Duitsland”, aldus Remco Innemee, Senior Director Zuidoost Nederland van DSV Solutions.

De divisie Air & Sea zal vanuit deze Breeam Excellent gecertificeerde vestiging met onder meer zonnepanelen haar activiteiten verder laten groeien via luchtvracht, zeevracht, transport per spoor en koeriersdiensten. Deze laatste, in de markt beter bekend als DSV XPress, verhuist hiertoe vanuit de vestiging aan de Tasmanweg 2 in Venlo. De divisie Solutions zal het multi-user warehouse, net als op haar overige locaties, voorzien van Value Added Services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven