Ga naar hoofdinhoud

Bol.com schrapt honderden banen; logistiek blijft buiten schot


Bol.com moet een flink aantal banen schrappen om miljoenen euro’s te besparen. De logistieke tak blijft buiten schot.

Bol.com moet de komende drie jaar 225 miljoen euro besparen. Dat gaat gepaard met het schrappen van driehonderd banen bij Nederlands grootste e-commercebedrijf, zo’n 10 procent van het personeelsbestand.

Dat schrijft Het Financieele Dagblad op basis van een opname van een personeelsbijeenkomst waar het nieuws bekend werd gemaakt. Bol.com bevestigt het nieuws aan de NOS.

Zo’n tweehonderd banen verdwijnen volgens Bol.com door natuurlijk verloop. De overige honderd banen betreft tijdelijke contracten die niet verlengd worden.Er wordt ook kritisch gekeken naar marketingbudgetten en inkoopkosten.

Logistiek niet geraakt

Volgens het FD worden de divisie die advertentieruimte op de website en app verkoopt aan leveranciers en externe verkopers én de divisie Logistiek via bol.com die e-fulfilment diensten levert aan externe verkopers niet geraakt door de bezuinigingsronde. Topvrouw Versteden noemt deze afdelingen in de personeelsbijeenkomst ‘strategisch belangrijk’.

Hand op de knip

De bezuinigingen het gevolg zijn van het feit dat de consument minder uitgeeft als gevolg van inflatie. Een woordvoerder stelt daar tegenover dat het afgelopen kwartaal de omzet ‘is toegenomen’ ten opzichte van het derde kwartaal van 2021. Daarnaast groeit bol nog in marktaandeel, “dus ten opzichte van de markt doen we het nog steeds goed.” Het tweede kwartaal dit jaar was de omzet van de webwinkel 2,1 procent lager dan het jaar ervoor. Wanneer de cijfers met topjaar 2020 worden vergeleken, daalt de omzet nog forser. De omzet in 2020 bedroeg 4,3 miljard euro, terwijl de doelstelling 3,5 miljard euro was. Het aantal medewerkers gaat met deze bezuinigingen terug naar het niveau van 2021.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven