Ga naar hoofdinhoud

Binnenkijken in het gloednieuwe dc van Volkswagen

Vanaf links: Hakan Bicil (Imperial ), Astrid Lühring (VW), Beatrice Liedtke (dc-manager) en Frank Leweling van vastgoedontwikkelaar Panattoni.

Logistiek dienstverlener Imperial Logistics heeft zijn nieuwe warehouse in Wilhelmshaven in gebruik genomen. In dit pand van 40.000 vierkante meter worden duizenden onderdelen voor de auto’s van de Duitse autofabrikant Volkswagen opgeslagen. 

Vanaf de nieuwe locatie worden de onderdelen naar dertig fabrieken van Volkswagen in dertien verschillende landen verstuurd, waaronder naar Mexico, China en de Verenigde Staten. De auto’s worden in die productiehallen in elkaar gezet om vervolgens te kunnen worden verkocht.

🎥 Na negen maanden bouwen was het dc klaar. De Wilhelmshavener Zeitung nam onlangs een kijkje.

Het dc staat op industrieterrein JadeWeserPort in de havenstad Wilhelmshaven in de Duitse deelstaat Nedersaksen. Imperial Logistics verzorgde overigens al op tien andere locaties in Duitsland, Polen, Hongarije en Zuid-Afrika de logistiek voor Volkswagen.

Met het nieuwe dc heeft Volkswagen zijn ‘distributienetwerk geoptimaliseerd’ en maakt men minder kosten, aldus Astrid Lühring, lid van de raad van bestuur van de logistieke tak van Volkswagen. Het automerk heeft voor Wilhelmshaven gekozen omdat die locatie ‘van strategisch belang’ is voor het bedrijf, legt Thomas Zernechel van Volkswagen uit. 

🎥 De Nordwest Zeitung maakte deze beelden van het dc.

“Door deze locatie hebben we een directe connectie met de haven. Daardoor kunnen onze onderdelen met behulp van de grootste schepen ter wereld heel makkelijk vervoerd worden”, aldus Zernechel. Warehouse Totaal schreef eerder een artikel over de meest bijzondere warehouses van de wereld. Daar zat ook een ander dc van Volkswagen bij.

De meest bijzondere warehouses van de wereld 😍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven