Ga naar hoofdinhoud

Tien van de meest bijzondere warehouses ter wereld


Dat een warehouse meer kan zijn dan een ruimte vol stellingen, bewijst dit artikel. Warehouse Totaal heeft tien van de meest bijzondere warehouses en opslagplaatsen van de wereld verzameld. Ontbreekt er een opvallend magazijn in de lijst? Laat het ons weten per mail, via social media of met een comment onder dit artikel.

Volkswagen, Wolfsburg

Het warehouse van Volkswagen in Wolfsburg oogt als een futuristische parkeergarage. De auto’s hebben allemaal een eigen plek in de karakteristieke autotorens van het zogeheten Volkswagenpaviljoen. Het magazijn telt 48 verdiepingen en vanaf daar heb je een indrukwekkend uitzicht over de autostad. Wil je dit dc bezoeken? Klik dan hier.

The National Archives, Winsford

Dit magazijn nabij Cheshire, dat gevestigd is in een oude zoutmijn, heeft de oppervlakte van 700 voetbalvelden en wordt alleen maar groter. In dit dc worden onder meer vertrouwelijke overheidsdossiers en ziekenhuisarchieven opgeslagen.

Bank of England, Londen

In de ondergrondse van Londen liggen 63.000 goudstaven van de Bank of England opgeslagen die een gezamenlijk gewicht hebben van bijna 800 ton. In deze ‘kluis’ ligt overigens ook een deel van de goudvoorraad van andere landen, waaronder Nederland, opgeslagen.

Meyer Werft, Papenburg

De Meyer Werft is dé topattractie van Noordwest-Duitsland. Hier zijn in de laatste 25 jaar meer dan 30 cruiseschepen gebouwd en het dc-oppervlak is 63.000 vierkante meter groot. In totaal zijn hier meer dan zevenhonderd schepen gebouwd.

Google Data Centre, Lithia Springs

In de Amerikaanse staat Georgia werken meer dan duizend mensen in een zogeheten ‘Data Center’ van Google. Deze centra zorgen er onder meer voor dat de producten van Google 24 uur per dag en 7 dagen per week actief zijn. De pijpen op de afbeelding hebben allemaal een eigen kleur gekregen om ze van elkaar te kunnen onderscheiden.  

Les Caves du Forum, Reims

Reims geldt als de champagnehoofdstad van de wereld. In de diepe en vierhonderd meter gangen tellende kelders van Les Caves du Forum liggen vele flessen opgeslagen. In 2017 werd Les Caves du Forum nog verkozen tot ‘kelder van het jaar’ door Revue de Vin de France.

Marks & Spencer, Castle Donington

Dit in 2003 geopende distributiecentrum in midden-Engeland is zeker 83.000 vierkante meter groot en er zijn meer dan duizend mensen in dienst. De winkelketen distribueert vanuit dit warehouse zijn kleding en huishoudelijke producten naar de vestigingen.

Jean-Luc Lagardère, Toulouse

Deze hal is de belangrijkste thuisbasis van de Airbus A380, een passagiersvliegtuig van Airbus. Overigens maakte de vliegtuigbouwer in februari bekend dat men in 2021 stopt met de bouw van de superjumbo. Het pand in Toulouse is ruim 122.000 vierkante meter groot.

Constellation Europe, Avonmouth

In dit distributiecentrum bij Bristol heeft de Amerikaanse bier- en wijnverkoper Constellation Europe zo’n 57 miljoen flessen wijn opgeslagen. Daarmee is dit warehouse het grootste wijnwarehouse van Europa. Als al deze flessen wijn worden leeggegoten, kunnen ze vijftien olympische zwembaden vullen.

Royal FloraHolland, Aalsmeer

De grootste marktplaats voor bloemen en planten ter wereld: dat is de bloemenveiling in Aalsmeer. Het gebouw waar de 25 miljoen bloemen zijn opgeslagen, is 518.000 vierkante meter groot. Via deze link kun je virtueel rondkijken in het magazijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven