Inside DHL nieuwste sorteercentrum met slimme shutes en scanners • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Inside DHL nieuwste sorteercentrum met slimme shutes en scanners


DHL heeft haar deuren geopend van zijn nieuwste in Dordrecht. Tien voetbalvelden telt het nieuwe gebouw waar in piekperiodes 200.000 pakketten per dag verwerkt worden.

DHL blijft uitbreiden. Niet alleen met Cityhubs in Nederland, maar ook met sorteercentra. De nieuwste staat in Dordrecht. Vanuit het nieuwe sorteercentrum op DistriPark Dordrecht worden de 132 CityHubs in het land bevoorraad. Bovendien is er een rechtstreekse aansluiting op de 14 regionale sorteercentra.

Bijna 1,5 miljoen pakketten per dag

De opening vond medio oktober plaats. Het is toeval, vertelt Wouter van Benten, CEO bij DHL Parcel Benelux, maar de opening vindt plaats op de 226ste trouwdag van Jan van Gend en Maria Loos. Uit hun bedrijf Van Gend en Loos kwam DHL uiteindelijk voort. Oerhollands zijn ze dus, benadrukt Van Benten nog maar eens. De pakketjesdivisie DHL Parcel staat vanaf 2014 op eigen benen en timmerde sindsdien flink aan de weg: de omzet ging van 250 naar 1.200 miljoen euro per jaar en de capaciteit vergrootte van 380.000 naar 1.450.000 pakketjes per dag. Ook werd de focus verlegd naar de consumentenmarkt: was in 2014 nog 15% van alle pakketten bedoeld voor consumenten, inmiddels is dat maar liefst 70%. Ook is het aantal servicepunten flink uitgebreid en wordt er werk gemaakt van pakketkluizen door heel Nederland. Het marktaandeel van DHL op de pakketmarkt is nu 40%.

Premium artikel

Je wilt een   Premium   artikel lezen.

  • Log in als abonnee
  • Abonneer om direct onbeperkt   Premium   artikelen te lezen

Onbeperkt   Premium   artikelen lezen voor €3,62 per maand

– Onbeperkt   Premium   artikelen lezen op warehousetotaal.nl

– Alle edities van Warehouse Totaal digitaal lezen voor € 12,12 per maand

Direct abonneren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven