Ga naar hoofdinhoud

Getir wil mini warehouses in woonwijk en stapt naar Raad van State


Getir stapt naar de Raad van State. De flitsbezorger wil de beperkingen die de stad Amsterdam oplegt voor de vestiging van zijn distributiecentra van tafel hebben.

Flitsbezorgers groeiden in een rap tempo de afgelopen jaren en daarmee de uitdagingen en overlast. Met name de mini warehouses (dark stores) in woonwijken zijn een doorn in het oog van gemeenten.  Reden voor onder meer Amsterdam om strengere regels op te stellen voor de vestiging van de mini distributiecentra.

Verbod distributiecentra in woonwijk

Zo mogen de hubs van de bezorgdiensten niet langer in woongebieden gevestigd worden en worden ze aangemoedigd om zich voornamelijk op industrieterreinen te vestigen. Getir, dat recent een groot dc opende buiten de stad in Rotterdam, is het echter niet eens met deze regels en wil het vernieuwde bestemmingsplan van Amsterdam van tafel krijgen via de Raad van State.

Onrecht Getir

De stap van Getir naar de Raad van State komt niet geheel onverwacht. CEO Florian Brunsting had eerder verklaard dat het bedrijf zal vechten als er onrecht wordt aangedaan. Concurrent Flink, die eerder sprak van een goede samenwerking met Amsterdam, heeft eveneens aangekondigd naar de Raad van State te stappen. Naast de Raad van State heeft Getir ook de Autoriteit Consument en Markt gevraagd om de nieuwe regels in het bestemmingsplan van Amsterdam te onderzoeken.

Het is nu aan de Raad van State om te beoordelen of de bezwaren van Getir gegrond zijn en of de beperkingen die Amsterdam oplegt aan flitsbezorgers gerechtvaardigd zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven