Pickrobot gecombineerd met Autostore: Zweedse apotheker heeft de primeur • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Pickrobot gecombineerd met Autostore: Zweedse apotheker heeft de primeur


Apotea heeft zijn logistieke centrum volledig geautomatiseerd. Het bedrijf koos voor een pickrobot van Righthand Robotics in combinatie met Autostore. Een wereldprimeur.

Apotea, de grootste online apotheek van Zweden streeft ernaar om met snelle en accurate leveringen de beste klantervaring in de branche te bieden. Om die belofte waar te kunnen maken nu en in de toekomst, heeft de online Apotheker geïnvesteerd in Autostore via Element Logic, dat mondiale rechten heeft op het opslagsysteem, en een pickrobot van Righthand Robotics.

20.000 bakken Autostore

In het logistieke centrum van Apotea in Morgongåva, Zweden, heeft de onderneming een systeem geïnstalleerd dat 20.000 bakken bevat, met ruimte voor een totaal aantal van 25.000, 30 AutoStore robots (R5) en vier carrouselpoorten, waarvan er drie worden bediend door eOperators. In een eerste opzet wordt de nieuwe capaciteit bij Apotea geraamd op 800 orderlijnen per uur.

Picking robot primeur

Apothea kan door de keuze van een picking robot in combinatie met Autostore ruim 100.000 bestellingen per dag afhandelen. Het Zweedse bedrijf is het eerste bedrijf wereldwijd dat de eOperator, de piece-picking robot van Righthand Robotics, samen met de AutoStore combineert. Dit is het resultaat van een internationale samenwerking tussen Element Logic, AutoStore en RightHand Robotics. Element Logic is niet vies van samenwerken. Zo trekt het sinds kort op met het Indiase Addverb.

Pär Svärdson, ceo van Apotea: “Tijdens de pandemie hebben we onderzocht hoe we de capaciteit konden uitbreiden om het aantal verzendingen te verhogen van 50.000 naar 100.000. Daarom hebben we gekeken naar Element Logic en AutoStore. Toen we de installatie van AutoStore overwogen, was de mogelijkheid de picking te robotiseren een van de belangrijkste argumenten.”

Facts and figures
•             20.000 bakken (met ruimte voor een totaal van 25.000)
•             30 AutoStore robots (R5)
•             4 carrouselpoorten
•             3 piece-picking robots (eOperator)
•             800 orderlijnen per uur (als gecalculeerde capaciteit)
•             Het bedrijf draait 24 uur en 7 dagen per week

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven