Locus Robotics introduceert nieuwe robots • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Locus Robotics introduceert nieuwe robots


Locus Robotics breidt zijn gamma aan robots uit. De Amerikanen introduceren drie nieuwe varianten.

Max en Vector. Dat zijn de twee nieuwste familieleden van Locus Robotics, dat grote Europese plannen heeft en sinds kort ook GXO als klant in Nederland mag noemen.

Ceva

Met Locus Vector en Locus Max verdrievoudigt Locus Robotics zijn aanbod autonome mobiele robots (AMR’s) voor fulfilmentmagazijnen. Tot nu hadden de Amerikanen een smaak beschikbaar genaamd Origin, die onder meer actief is in het magazijn van Ceva in Oud Gastel.

Groter en zwaarder

De nieuwe robots richten zich op e-commerce, case-picking en pallet-picking die grotere, zwaardere payloads vereisen. “Met deze nieuwe LocusBots kunnen we onze klanten helpen bij het verlichten van aanzienlijke arbeidsuitdagingen en het bereiken van optimale productiviteit door de juiste bot voor de klus te gebruiken”, zegt Rick Faulk, CEO van Locus Robotics.

DHL

DHL, dat flink inzet op robotisering en automatisering gebruikt de nieuwe aanwinsten al die deze week voor het eerst worden getoond aan het publiek op de beurs Modex in Atlanta Verenigde Staten. “De innovatieve multi-botoplossing van Locus heeft DHL geholpen om de productiviteit van onze werknemers over de hele wereld consequent te verdubbelen”, zegt Adrian Kumar, Global Head of Operations Science & Analytics bij DHL Supply Chain. “Deze nieuwe line-up van robots – met de verschillende vormfactoren die allemaal samenwerken als een gecoördineerde vloot – betekent dat we altijd de juiste robot toewijzen, zelfs als onze behoeften dynamisch veranderen gedurende de werkdag.”

De nieuwe lijn van LocusBots bestaat uit:

Locus Origin – Ontwikkeld voor maximale magazijnefficiëntie, levert Locus Origin bewezen fulfilmentproductiviteit in combinatie met flexibele manoeuvreerbaarheid, met de nieuwste navigatie- en vision-systeemtechnologieën. Het werkt gemakkelijk en samen met medewerkers in dynamische magazijnomgevingen.

Locus Vector – De industriële AMR met de flexibiliteit voor een breed scala aan rollen, van fulfilment tot transport tot opslag. Locus Vector biedt omnidirectionele mobiliteit, compact ontwerp en robuust laadvermogen voor gebruik in elke omgeving. Locus Vector wordt vanaf deze zomer naar klanten verzonden.

Locus Max – Zwaar laadvermogen en flexibiliteit om gemakkelijk een breed scala aan zware materialen, dozen of pallets door uw faciliteit te vervoeren.

Alle LocusBots zullen beschikbaar zijn via het all-inclusive, Robots-as-a-Service (RaaS) prijsmodel van het bedrijf en kunnen worden toegevoegd aan bestaande en nieuwe workflows, aldus de producent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven