Ga naar hoofdinhoud

Lidl zet ‘unieke’ robot in voor palletiseren


Palletiseren zwaar en monotoon werk waar niemand voor te vinden is? Lidl heeft geen probleem, de retailer is in een Duits distributiecentrum overgestapt op een robotoplossing.

De juiste mensen aantrekken valt niet mee in deze tijd vol arbeidstekorten. Zeker voor zwaar en repeterende werkzaamheden is het moeilijk mensen vinden. Lidl, dat een mega dc bouwt in Moerdijk, stapt mede daarom over op een robot.

Palletiseerrobot

Lidl heeft een palletiseersysteem met robotondersteuning van het type “Genesys One” in gebruik genomen op een van zijn logistieke locaties in Duitsland, meldt Logistik Heute.

Volgens leverancier Premium Robotics integreren de Genesys One systemen AI-gebaseerde beelden, mechanische handling, grijp- en transporttechnologie en besturing in één systeem. Een vision sensor scant de pallet, de computer levert de gegevens over de positie en oriëntatie van de verpakte goederen. De oplossing, die de producent als uniek bestempelt, kan ook zware en onstabiele verpakkingen optillen, eronder rijden, oppakken, transporteren,  uitlijnen en stapelen op de doelpallet.

Het robotsysteem kan 300 verpakkingen per uur verwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven