Intellistore in de praktijk: Houweling is vol vertrouwen • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Intellistore in de praktijk: Houweling is vol vertrouwen


Op het eerste gezicht vertoont Intellistore grote gelijkenissen met dat andere compacte opslag- en orderpicksysteem. Wie wat beter kijkt, ziet een set van drie unieke robots die samen het verschil maken. Houweling Group profiteert als eerste van de voordelen. Bert-Jan Houweling: “Met dit systeem kunnen we webshoporders wel snel genoeg afhandelen.”

Vijf jaar geleden besloot Houweling Group het hele warehouse in Bleiswijk plat te gooien. Het pand had een asbestdak dat voor 2024 opgeruimd moest zijn. Dit drastische besluit bood de groothandel en producent van verpakkingen en persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) de mogelijkheid om op dezelfde locatie een volledig nieuwe logistieke operatie op te zetten. Het resultaat is een warehouse van 40.000 vierkante meter, waarvan 5000 vierkante meter is gereserveerd voor PBM’s. “De bulkvoorraad slaan we tot aan het twaalf meter hoge dak op in palletstellingen. De pickvoorraad ligt in legbordstellingen, waar we met karren tussendoor rijden om de orders te picken”, vertelt operationeel manager Bert-Jan Houweling, die samen met broer Marc de vierde generatie vormt van de familie die het bedrijf heeft opgericht.

Toen Marc Houweling vier jaar geleden sprak met Oscar van Buijtene, hoorde hij voor het eerst over diens geesteskind Intellistore. “We werden meteen enthousiast van het verhaal van Oscar. Ons warehouse is ingericht volgens het man-naar-de-goederen-principe, terwijl Intellistore een goederen-naar-de-man-systeem is. We hadden al eens een vergelijkbaar systeem in actie gezien en toen de wens uitgesproken om ooit zelf zo’n systeem te installeren. Die kans kregen we toen Oscar een locatie zocht voor de eerste Intellistore.”

Premium artikel

Je wilt een   Premium   artikel lezen.

  • Log in als abonnee
  • Abonneer om direct onbeperkt   Premium   artikelen te lezen

Onbeperkt   Premium   artikelen lezen voor €3,62 per maand

– Onbeperkt   Premium   artikelen lezen op warehousetotaal.nl

– Alle edities van Warehouse Totaal digitaal lezen voor € 12,12 per maand

Direct abonneren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven