Juiste magazijnstelling kiezen: hier moet je op letten • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Juiste magazijnstelling kiezen: hier moet je op letten


magazijnstellingen vragen juiste Vele voor de aandachtspunten belangrijkste de juiste De stellen. vooraf factoren een op bepalen behoeft de juiste keuze. Kiezen rij.

want leidend of automatisering Veel van bij oplossing. juiste is een juiste makkelijk de de bij Magazijnstellingen: factoren als robots operatie magazijnstelling Net hoe je niet. de voor bijvoorbeeld de vraag spelen juiste? bestaat die op Het antwoord keuze afweging. keuze als de kies even ingewikkeld, is rol de voor de

en inrichting warehouse Oppervlakte

moeten als zijn aan Dit  Maar gegevens het indeling van de lastdragers. en de denk beeld benodigde worden het Kijk eerste goed orderpatroon van naar die je en goed in warehouse magazijn. ook afmetingen vaststaande de gebracht.

Product

stellingen. factoren   soort eveneens het afmetingen, keuze De van lotgrootte. aantal en de gewicht, zijn artikelen voor Wat en de sku’s de zijn juiste goederenstroom belangrijke

voor nieuwsbrief nu Meld onze aan je gratis
op de blijf hoogte over logistiek al van nieuws interne het en

Aanmelden

Lastdrager

voor beantwoord en en aantal het beeld welk Dat worden: wat gevolgen metaal? materiaal liggerniveau. Gebruik pallets uit welke per pallet: je stellingkeuze. is je Een bestaat je gewicht Heb goed kunststof moet vraag pallets die heeft ladingdragers of gebruikt. vaten, andere hout, in het of

handling/orderpicking van Manier

AGV’s, meter en voldoende heftruck? dan magazijnstellingen. voor truck nodig, bedenk je de een reachtrucks. van soort Heftrucks, dus met meer met wordt de een keuze. nodig de er hebben is breedte 3 van met nodig. gestockeerd, reachtruck een en de op gangentrucks, smalle uiteindelijke heeft inrichting driewiel aan smalle het een terwijl de dan 3,5 2 zo’n Ook grote operatie duidelijk heftruck niet gepickt juiste invloed gangpad en keuze meter bij Vervolgens zijn. zijn. welke heftruck magazijn met gepickt Wordt een hand Een Een goed of heeft je gangbreedte, circa essentieel gangentruck opslagcapaciteit moet meter. draagvermogen circa Alle rekhoogte, een Indien heeft

Picking strategie

gewerkt Wordt dan een rol. er in first principe of in misschien out) of Wordt out). eigenschappen andere volgens operatie het item? Is verpakt/opgeslagen er (last handmatig per de spelen doos FIFO (first first wel (hand per LIFO picking)

afwegingen Ergonomische

voor het worden moet Bij te rekening te ligger vak het weer de in voldoende En voor gewoon stoten aankoop de reeds ook Vanuit hij Voldoende zonder gaat ergonomisch om rechtop dozen medewerker de onder van stelling kunnen verzamelen. zonder gehouden, te vak hier zijn te efficiëntieoogpunt en om mee om medewerker het bukken moet ontwerp lopen, een als hoeven risico een hoofd en hoog zijn. staan.

Lange termijnoplossing

vandaag. situatie ook is de Kies Je kijken in niet mee Wie geldt bedrijf. enkel vandaag magazijnstellingen in met verder geschikt magazijnstellingen. Dat toverwoord kan. naar Flexibiliteit je de ook dag vandaag, moet voor de logistiek. investeert weten toekomst dan het in je een maar voor wilt systeem waar moet waar je vooruit goed toe de dat is

Meld onze nu voor nieuwsbrief je gratis aan
interne hoogte nieuws van logistiek over blijf de al en op het

Aanmelden

Premium artikel

Je wilt een   Premium   artikel lezen.

  • Log in als abonnee
  • Abonneer om direct onbeperkt   Premium   artikelen te lezen

Onbeperkt   Premium   artikelen lezen voor €3,62 per maand

Direct abonneren

– Onbeperkt   Premium   artikelen lezen op warehousetotaal.nl

– Alle edities van Warehouse Totaal digitaal lezen voor € 12,12 per maand

Direct abonneren

Magazijnstellingen: hoe kies je de juiste? Het antwoord op die vraag is even makkelijk als ingewikkeld, want de juiste magazijnstelling bestaat niet. Net als bij bijvoorbeeld de keuze voor robots of automatisering is de operatie leidend voor de keuze van de oplossing. Veel factoren spelen een rol bij de juiste afweging.

Oppervlakte en inrichting warehouse

Kijk goed naar de afmetingen van je warehouse en de indeling van het magazijn. Dit zijn vaststaande gegevens die als eerste goed in beeld moeten worden gebracht.  Maar denk ook aan het orderpatroon en de benodigde lastdragers.

Product

De soort artikelen en de goederenstroom zijn eveneens belangrijke factoren voor de juiste keuze van stellingen. Wat zijn de afmetingen, het gewicht, aantal sku’s en lotgrootte.  

Meld je nu aan voor onze gratis nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van al het nieuws over interne logistiek

Aanmelden

Lastdrager

Heb goed in beeld welke ladingdragers gebruikt. Gebruik je pallets of vaten, en uit welk materiaal bestaat je pallet: hout, kunststof of metaal? Dat heeft gevolgen voor je stellingkeuze. Een andere vraag die beantwoord moet worden: wat is het gewicht en het aantal pallets per liggerniveau.

Manier van handling/orderpicking

Vervolgens is de operatie essentieel bij je keuze. Wordt er met de hand gepickt of met een heftruck? Indien met een heftruck wordt gepickt en gestockeerd, bedenk dan goed welke rekhoogte, gangbreedte, draagvermogen en opslagcapaciteit nodig zijn. Ook het soort truck moet duidelijk zijn. Heftrucks, AGV’s, smalle gangentrucks, reachtrucks. Alle hebben een grote invloed op de uiteindelijke juiste inrichting van je magazijn en dus de keuze voor de magazijnstellingen. Een driewiel heftruck heeft een gangpad met een breedte van circa 3,5 meter nodig, terwijl een reachtruck voldoende heeft aan circa 3 meter. Een smalle gangentruck heeft niet meer dan zo’n 2 meter nodig.

Picking strategie

Is de operatie handmatig (hand picking) dan spelen andere eigenschappen een rol. Wordt er volgens het FIFO (first in first out) principe gewerkt of misschien wel LIFO (last in first out). Wordt er verpakt/opgeslagen per doos of per item?

Ergonomische afwegingen

Vanuit een ergonomisch en efficiëntieoogpunt moet het vak voldoende hoog zijn. Voldoende voor een medewerker om gewoon het vak in te kunnen lopen, zonder te hoeven bukken om onder de ligger dozen te verzamelen. En ook zonder risico voor de medewerker om zijn hoofd te stoten als hij weer rechtop gaat staan. Bij het ontwerp en aankoop van de stelling moet hier reeds rekening mee worden gehouden,

Lange termijnoplossing

Wie investeert in magazijnstellingen moet verder kijken dan de situatie vandaag. Je moet goed weten waar je naar toe wilt met je bedrijf. Flexibiliteit is het toverwoord vandaag de dag in de logistiek. Dat geldt ook voor magazijnstellingen. Kies een systeem dat niet enkel geschikt is voor vandaag, maar waar je ook in de toekomst mee vooruit kan.

Meld je nu aan voor onze gratis nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van al het nieuws over interne logistiek

Aanmelden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven