Dit is Intellistore; de uitdager van Autostore • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Dit is Intellistore; de uitdager van Autostore


Autostore krijgt er een concurrent bij. Van Nederlandse bodem. Niet alleen de naam lijkt er op, ook de oplossing heeft verdacht veel gelijkenissen.

Intellistore, zo heet de nieuwe opslagoplossing en uitdager van het beroemde Autostore. Het automatische opslagsysteem lijkt veel op Autostore, maar anders is de buffer unit. Die zorgt ervoor dat de picker-robot sneller de juiste bak opgraaft, aldus de bedenkers. Houweling uit Bleiswijk wordt de eerste gebruiker van het systeem dit najaar.

Autostore concurrent

Intellistore is onderdeel van de OBS Groep in Zoetermeer. Volgens eigenaar Oscar van Buijtene was Autostore al te lang de enige optie op de markt. DSV is een groot afnemer van het Noorse systeem. Een andere bekende speler die zweert bij Autostore is Active Ants.

Hogere capaciteit

Intellistore denkt met zijn eigen oplossing een alternatief te kunnen bieden dat beter is. Het bedrijf claimt dat het systeem een 20 tot 30 procent hogere capaciteit op basis van eenzelfde aantal robots ten opzichte van andere systemen.

Groeiverwachting

Intellistore richt zich op grote en kleine bedrijven. Wouter Loomans, commercieel directeur van Intellistore: “Er is wel degelijk ruimte op de markt voor Intellistore. De prognose is dat de e-commerce markt nog steeds blijft groeien, daarin is behoefte aan automatisering. Zeker nu er weinig personeel beschikbaar is. Over 5 jaar hoop ik dat we 10 à 20 projecten per jaar verkopen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven