Hunkemöller legt de logistiek in handen van robots • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Hunkemöller legt de logistiek in handen van robots


Hunkemöller vernieuwt zijn logistieke aanpak fors. De retailer besteedt de e-fulfilment voor een groot deel in Europa uit aan de Chinese webgigant JD.com. Robots domineren de operatie.

Robots die mensen helpen of vervangen bij het orderpicken. De ontwikkelingen gaan snel, de acceptatie nu ook. Steeds meer bedrijven investeren in ‘de toekomst’ zoals vaak wordt gezegd over dergelijke systemen. Recent nog heeft Ceva vijftien cobots geïmplementeerd. Ook DSV investeert flink in robottechnologie en wat te denken van DHL dat de komende vijf jaar 2 miljard euro pompt in nieuwe technieken. Hunkemöller blijft niet achter. De retailer heeft zijn  logistieke roer flink omgegooid. De ondermodespecialist bouwt een nieuw distributiecentrum in Almere op bedrijvenpark Stichtsekant langs de A27. Het huidige distributiecentrum in Hilversum (aangevuld met satelliet dc’s in Almere en Bunschoten, was al geruime tijd niet meer toereikend. Om de efficiency en snelheid en betrouwbaarheid op te schroeven, wordt het warehouse voorzien van een hoge mate van automatisering.

JD.com fulfilment

Hetzelfde geldt voor de e-commerce operatie. Ook die wordt flink onder handen genomen, of beter gezegd ís flink onder handen genomen. Werd de e-fulfilment tot vorig jaar in Osnabrück Duitsland verzorgd door Hellmann. Tegenwoordig is het een Chinese aangelegenheid. Hunkemöller heeft de fulfilment van zijn volledige e-commerceoperatie voor Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland ondergebracht bij JD.com. Verdeeld over twee warehouses: Venray en Unna (Duitsland) worden de e-commercebestellingen nu verwerkt. In Venray wordt de Beneluxmarkt bediend en Frankrijk. In Unna worden de online bestellingen van Duitsland en de Alpenlanden afgehandeld.

Premium artikel

Je wilt een   Premium   artikel lezen.

  • Log in als abonnee
  • Abonneer om direct onbeperkt   Premium   artikelen te lezen

Onbeperkt   Premium   artikelen lezen voor €3,62 per maand

– Onbeperkt   Premium   artikelen lezen op warehousetotaal.nl

– Alle edities van Warehouse Totaal digitaal lezen voor € 12,12 per maand

Direct abonneren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven