JD.com verzorgt e-fulfilment Hunkemöller in nieuw distributiecentrum Venray • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

JD.com verzorgt e-fulfilment Hunkemöller in nieuw distributiecentrum Venray


Hunkemöller besteedt de e-fulfilment in de Benelux en Frankrijk uit aan de Chinese webgigant JD.com.  De e-commerce orders worden afgehandeld in het pas geopende e-commerce dc van JD.com in Venray.

Hunkemöller, dat recent aankondigde een nieuw distributiecentrum te bouwen in Almere,  brengt de fulfilment van zijn volledige e-commerceoperatie in Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk onder bij JD.com. Dat meldt Retailtrends. Een woordvoerder van Hunkemöller bevestigt de logistieke keuze tegenover Warehouse Totaal.

15.000 pakketten per dag

 In totaal wordt ongeveer een derde van Hunkemöllers onlinevolume nu in Venray afgehandeld. Dat is goed voor zo’n honderd miljoen euro omzet op jaarbasis. “Er worden nu zo’n zesduizend pakketjes per dag verwerkt”, vertelt Gijs van Engelen, chief digital officer van Hunkemöller. “Er is ruimte om dat op te schalen naar maximaal vijftienduizend.”

Sterk geautomatiseerd distributiecentrum JD.com

Hunkemöller is in Nederland de eerste retailer die logistiek samenwerkt met JD.com. JD.com opende zijn eerste Nederlandse dc afgelopen juni. Hunkemöller zocht een partner om zijn logistieke processen te versnellen en kwam via via bij de Chinese e-commercereus uit. Het dc in Venray is sterk geautomatiseerd: Hunkemöller kan er per shift met driekwart minder personeel per toe dan in een regulier dc, aldus Retailtrends.

Ook als het nieuwe distributiecentrum in Almere operationeel is, zal Hunkemöller de retail en e-commerce operaties gescheiden houden. Almere wordt enkel gebruikt voor de logistiek richting de winkels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven