Ga naar hoofdinhoud

DHL gelooft in autonome heftrucks; praktijk veelbelovend


DHL Supply Chain introduceert autonome heftrucks voor het intern verplaatsen van pallets. Het Belgische warehouse in Bornem heeft de primeur op het Europese vasteland. De eerste signalen smaken naar meer.

Tegen 2030 zal 30 procent van de wereldwijde vloot heftrucks en palletmovers in distributie- en sorteercentra gerobotiseerd zijn. Dat stelde Markus Voss, global CIO & COO bij DHL Supply Chain eind vorig jaar. Bij mooie woorden blijft het niet. Na positieve testen en implementaties in sites in Engeland is de autonome wind het kanaal overgewaaid. Sinds maart dit jaar rijden er ook autonome heftrucks rond in het Belgische warehouse in Bornem voor klant Unilever. Selim Tansug, vice president logistiek Unilever Europa: “Deze nieuwe vloot van autonome heftrucks verbetert de productiviteit, veiligheid en flexibiliteit, waardoor we ons kunnen concentreren op het leveren van meerwaarde aan onze klanten en consumenten.”

DHL zet in op digitalisering

De implementatie maakt deel uit van de Accelerated Digitalization-agenda van DHL Supply Chain, een strategie voor het commercialiseren en opschalen van innovatieve oplossingen en nieuwe technologieën. Voss: “Een van de belangrijkste voordelen van deze indoor transportrobots is dat ze onmiddellijke voordelen toevoegen aan onze activiteiten en in theorie kunnen worden ingezet bij al onze pallethandlingactiviteiten.” De autonome heftrucks moeten de efficiëntie, productiviteit en veiligheid in magazijnen vergroten. De praktijk lijkt de theorie te volgen.

Premium artikel

Je wilt een   Premium   artikel lezen.

  • Log in als abonnee
  • Abonneer om direct onbeperkt   Premium   artikelen te lezen

Onbeperkt   Premium   artikelen lezen voor €3,62 per maand

Bekijk de aanbieding

– Onbeperkt   Premium   artikelen lezen op warehousetotaal.nl

– Alle edities van Warehouse Totaal digitaal lezen voor € 12,12 per maand

Bekijk de aanbieding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven